Σκορπιός: Παράδεισο ξανακάνει το νησί του Ωνάση ο κροίσος Ριμπολόβλεφ

Μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που θα κοστίσει πάνω από 160 εκατ. ευρώ

Μαλδίβες θα θυμίζει ο Σκορπιός σε τέσσερα χρόνια! Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ πήρε την οικοδομική άδεια και θα επενδύσει πάνω από 160.000.000 ευρώ για να γίνει ο νέος Ωνάσης.  O εκπρόσωπος του Ριμπολόβλεφ μίλησε αποκλειστικά στο Star και στην Άννα Σταματιάδου για το μεγάλο έργο.  

«Συναντηθήκαμε με τον περιφερειάρχη Γαλιατσάτο,  εξέφρασα ένα μεγάλο ευχαριστώ στις αρχές της περιοχής για την υποστήριξή τους στο project μας. Συζητήσαμε περιβαντολλογικά  θέματα  και θα είναι χαρά μας να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την προστασία της περιοχής στο πλαίσιο της natura και ειδικά της Λευκάδας»  δήλωσε στο Star ο εκπρόσωπος του Ν.Ριμπολόβλεφ Σεργκέι Τσερνίτσιν.  

«Μας ενδιαφέρουν τέτοιες επενδύσεις Θεωρούμε ότι μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο νησί μας. Τέτοια έργα και τέτοιες υποδομές προσελκύουν περισσότερους τουρίστες γεγονός που θα συμβάλλει θετικότερα στα έσοδα της περιοχής μας» δήλωσε για τις επενδύσεις η επιχειρηματίας  της Λευκάδας Χριστίνα Φατούρου.   

Πολυτελείς βίλες, spa και αθλητικές εγκαταστάσεις θα χτιστούν στο νησί. Στόχος να γίνει ένα οικολογικό resort, εντελώς αυτόνομο σε ενέργεια, παραγωγή και ψυχαγωγία. «Και του πουλιού το γάλα θα έχει»  αλλά μόνο για λίγους και εκλεκτούς.  

Σχετικά πάντως με το αν αυτός ο οικολογικός παράδεισος θα είναι προσβάσιμος στο κοινό και στους τουρίστες, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος  επισημαίνει:  «Το νησί είναι ιδιόκτητο, πρακτικά δεν έχει κανείς τη δυνατότητα να προσεγγίσει εκτός αν το επιθυμεί ο ίδιος ο ιδιοκτήτης».  

 Μανθεάκης στο Star:  Είχα σχέδιο για τον Σκορπιό, αλλά η Αθηνά ενδιαφερόταν μόνο για τα άλογα

Ο Αλέξης Μανθεάκης όταν εκτελούσε χρέη εκπροσώπου της οικογένειας Ωνάση-Ρουσέλ είχε προτείνει στην Αθηνά σχέδιο για να αποκτήσει ο Σκορπιός τη χαμένη του αίγλη.  Όλα,  όπως λέει ο ίδιος στο Star, έμειναν στα χαρτιά, καθώς το μόνο που ενδιέφερε την χρυσή κληρονόμο ήταν τα.. άλογα.  «Είχα κάνει πρόταση για να αναβαθμιστεί ο Σκορπιός,  ώστε να νοικιάζεται σε εκδηλώσεις,  όπως οι G7. Δεν έκανε κανένα επιχειρηματικό σχέδιο η Αθηνά, δεν ακολούθησε τίποτα, δεν την ενδιέφερε, περιορίστηκε στα άλογα…»

Από τα γλέντια του Ωνάση, στα οικολογικά σχέδια του Ριμπολόβλεφ

Αντίθετα ο παππού της, ο δαιμόνιος Σμυρνιός μεγιαστάνας,  είχε κάνει κέντρο του κόσμου τον Σκορπιό. Του άρεσε να τραγουδάει και να χορεύει συρτάκι με τους διάσημους καλεσμένους του.

Σήμερα το μόνο πράγμα που θυμίζει τον Ωνάση στον Σκορπιό είναι οι τάφοι της οικογένειας και το εκκλησάκι της Παναγίας.    

Ο Ωνάσης ερχόταν συχνά  στο νησί και μετά τον θάνατο του γιου του τον έβλεπαν να κάθεται στον τάφο του για τρεις ή και τέσσερις ώρες. 43 χρόνια μετά τον θάνατο του, ο Ριμπολόβλεφ προσπαθεί να ζωντανέψει τον μύθο... 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top