Η Γερμανία προτρέπει την Τουρκία να «μπει» στο ΔΝΤ!

Ο Όλαφ Σολτς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ΥΠΟΙΚ

Ολοένα και πιο σφιχτά σφίγγει ο κλοιός για την τουρκική οικονομία.

Με τη λίρα να καταρρέει και τους διεθνούς οίκους αξιολόγησης να υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, η Γερμανία προτρέπει την Τουρκία να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Διαβάστε επίσης:

Χαστούκι σε Άγκυρα: Διπλή υποβάθμιση από Standard & Poor’s και Moody’s

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο Σολτς ενθάρρυνε τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ να επανεξετάσει την αρνητική στάση της Τουρκίας και τον παρότρυνε να αποδεχθεί το πρόγραμμα βοήθειας του ΔΝΤ. 

Ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ, από την πλευρά του, απάντησε ότι θα επισκεφθεί τις χώρες του κόλπου προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια από φιλικές κυβερνήσεις. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Ρωσία θα προσφέρει χρήματα στην Τουρκία.

«Τα κλιμάκια του Ταμείου έχουν υπολογίσει το ύψος του προγράμματος βοήθειας για την Τουρκία. Ανάλογα με τον σχεδιασμό, θα χρειαστούν από 30 έως 70 δισ. δολάρια» σημειώνει το ρεπορτάζ του Spiegel και καταλήγει: «Μέχρι το τέλος του έτους, κράτος, επιχειρήσεις και ιδιώτες δανειολήπτες θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν χρέος ύψους 230 δισ. ευρώ, δηλαδή, περισσότερο από το ¼ του ΑΕΠ της χώρας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top