Από γλύπτης... πριγκίπισσα: Τελικά είναι κόρη πρώην βασιλιά του Βελγίου

Ο Αλβέρτος ο Β' αναγνώρισε τη βιολογική του κόρη μετά από 40 χρόνια

O τέως Βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ο B' είναι τελικά ο βιολογικός πατέρας της Ντελφίν Μποέλ, σύμφωνα με αποτελέσματα εξέτασης DNA, που δημοσίευσε χθες, Δευτέρα, το Βελγικό Πρακτορείο Ειδήσεων BELGA.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση: «η Αυτού Μεγαλειότης, ο Βασιλιάς Αλβέρτος ΙΙ, έλαβε γνώση των αποτελεσμάτων του δείγματος DNA, στο οποίο συμφώνησε μετά από αίτηση του Εφετείου των Βρυξελλών. Τα επιστημονικά ευρήματα δείχνουν ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της κυρίας Nτελφίν Μποέλ».

Πρόκειται για μια Βελγίδα γλύπτρια, η οποία έδωσε δικαστικό αγώνα επί 6 χρόνια προκειμένου να αποδείξει ότι ο 85χρονος βασιλιάς Αλβέρτος είναι ο βιολογικός της πατέρας.Ο ίδιος επί δεκαετίες αρνείτο ότι η Ντελφίν Μποέλ είναι κόρη του, καθώς το συγκεκριμένο σκάνδαλο «ροκανίζει» το παλάτι από το 1966.

Ακόμα και αν υπάρχουν νομικά επιχειρήματα και αντιρρήσεις για να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι η νόμιμη πατρότητα δεν αντικατοπτρίζει αναγκαστικά τη βιολογική πατρότητα και ότι η διαδικασία θεωρείται αμφισβητήσιμη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Βασιλιάς Αλβέρτος αποφάσισε να μη συνεχίσει τη διαδικασία και να θέσει τέλος με τιμή και αξιοπρέπεια σε αυτή την επώδυνη διαδικασία.

Ο Βασιλιάς Αλβέρτος ΙΙ με την σύζυγό του Βασίλισσα Πάολα στο παλάτι/ Φωτογραφία:APimages

«Ο Βασιλιάς Αλβέρτος επιθυμεί να επισημάνει ότι, από τη γέννηση της κυρίας Μποέλ, δε συμμετείχε σε καμία οικογενειακή, κοινωνική ή εκπαιδευτική απόφαση που αφορούσε την κυρία Μποέλ και ότι πάντα σεβόταν τη σχέση που υπήρχε μεταξύ της και του νομίμου πατέρα της», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Σαράντα χρόνια αργότερα, η κυρία Μποέλ αποφάσισε να τερματίσει τον νομικό και κοινωνικό-συναισθηματικό δεσμό της με τον πατέρα της και να αλλάξει οικογένεια», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ και αυτό το κατάφερε «μέσα από μια μακρά, οδυνηρή διαδικασία που έχει αποδειχθεί δικαστικά αντιφατική, καθώς η διαδικασία αυτή δε σέβεται την ιδιωτική ζωή των μερών».

Έτσι η Ντελφίν χαρακτηρίζεται πλέον ως πριγκίπισσα, γίνεται 15η στη διαδοχή και αποκτά δικαίωμα στο 1/8 της περιουσίας του Αλβέρτου μετά θάνατον. Εκείνη επιμένει ότι δεν την ενδιαφέρουν τα χρήματα, αλλά να απαλειφθεί το στίγμα.

Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Αθανασίoυ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top