Σεισμολόγοι για Τουρκία: Έρχεται μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη

«Δεν είμαστε έτοιμοι, ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 100 χιλιάδες»

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τι λένε οι σεισμολόγοι για τον εγκέλαδο που θα χτυπήσει την Κωνσταντινούπολη.

Μετά τα φονικά 6,8 ρίχτερ, νέος σεισμός 4,8 σημειώθηκε σήμερα στη Μάνισα, χωρίς να σημειωθούν ζημιές. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν για σεισμό που θα ξεπερνά τα 7 ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη.

Σεισμός Τουρκία: Στους 35 οι νεκροί – 700 οι μετασεισμοί μέχρι στιγμής

Η Μανίσα είχε χτυπηθεί και πριν από μια εβδομάδα με 5.3 ρίχτερ, ενώ οι Τούρκοι φοβούνται για μεγάλο σεισμό. Όπως ανέφερε ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας, «Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε ένα σεισμό 7,5 Ρίχτερ. Εργαζόμαστε σοβαρά πάνω στο σενάριο του σεισμού».

Θαύμα στα χαλάσματα: Διέσωσαν μητέρα και το δίχρονο κοριτσάκι της

Και οι Έλληνες σεισμολόγοι αναμένουν ισχυρό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη. Όπως ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας, τα επόμενα 4-5 χρόνια αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη μεγάλος σεισμός της τάξεως των 7 Ρίχτερ. 

Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί, 1.030 οι τραυματίες

«Αυτός ο σεισμός θα επηρεάσει αρνητικά το δομημένο ιστό της πόλης, ο οποίος βέβαια δεν διακρίνεται για την αντισεισμικότητα του», δήλωσε ο Έλληνας πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Οι Τούρκοι ομολογούν ότι δεν είναι προετοιμασμένοι για έναν τόσο ισχυρό σεισμό

«Το σενάριο προβλέπει πως θα καταρρεύσουν 48.000 κτίρια και ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 70 και 100 χιλιάδες. Δεν θα μπορούμε να μετακινηθούμε. Τα κτίρια θα πέσουν στους δρόμους. Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι έτοιμη για το σεισμό, δήλωσε η Πρόεδρος της ένωσης πολιτικών μηχανικών της Τουρκίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top