Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο»

Υποστήριξε ότι η Κρήτη δεν είναι ηπειρωτικό έδαφος

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε την Αθήνα να μην ασχολείται με την Τουρκία, μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια πτήσης έπειτα από την επίσκεψή του στην Αλγερία.

«Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο»

«Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο. Εάν δεν ασχολούμαστε, τότε εμείς δε θα σας βλάψουμε καθόλου», είπε για την Ελλάδα ο Τούρκος Πρόεδρος. Ακόμη, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμιά σχέση με τη Λιβύη, ενώ για την Κρήτη είπε ότι δεν είναι ηπειρωτικό έδαφος.
«Μεταξύ της Ελλάδας και ημών υπάρχει ένας κοινός μας φίλος, ένας παλιός δήμαρχος. Του είπα “πες στην ελληνική πλευρά να μην ασχολείται με μας. Εμείς δεν έχουμε έγνοια να ασχολούμαστε με την Ελλάδα”» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Σουλτάνος πρόσθεσε δε, ότι το είχε πει και στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν συναντήθηκαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ερντογάν: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τον Σαράζ»

«Πώς να καταπιούμε ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτικό έδαφος;»

«Εγώ το είπα στον Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ. Του είπα “ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο, εάν δεν ασχολούμαστε τότε εμείς δε θα σας βλάψουμε καθόλου». Και για τη Λιβύη: «Τι δουλειά έχεις εσύ στη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα, πού είναι η Λιβύη; Και για την υφαλοκρηπίδα: οι ακτογραμμές των δύο ηπειρωτικών μερών πρέπει να βλέπουν η μια την άλλη (εννοεί να είναι απέναντι). Τώρα έρχεται και λέει σε μας ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτικό έδαφος. Άντε να πουν την Κρήτη “μικρή πατρίδα” και να το καταπιούμε, αλλά ηπειρωτικό έδαφος πώς να το καταπιούμε;», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Διαψεύδει τον Ερντογάν η Ιταλία-  «Δε διαπραγματευτήκαμε γεωτρήσεις!»

«Ο Χαφτάρ είναι σαν αγάς της ερήμου, στις περιοχές με πληθυσμό δεν έχει κυριαρχία»

Αναφερόμενος στον στρατάρχη Χαλίφ Χαφτάρ είπε: «Εμείς εδώ μπορούμε να κάνουμε τις εργασίες γεώτρησής μας και είναι αποτέλεσμα των δικών μας βημάτων για την υφαλοκρηπίδα. Από αυτή τη στιγμή κι έπειτα ο Χαφτάρ δυστυχώς κάνει πολύ κακές κινήσεις. Εμείς τις παρακολουθούμε. Θα συνεχίσουμε να  κάνουμε αυτό που πρέπει μέχρι τέλους. Ο Χαφτάρ αυτή τη στιγμή είναι σαν ένας αγάς της ερήμου. Μάλλον στο τμήμα της ερήμου έχει κυριαρχία, αλλά στις περιοχές με πληθυσμό δεν έχει κυριαρχία».

Ερντογάν σε Μέρκελ: «Κοιτάτε, παίζετε σε λάθος σημείο»

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη, της είπε: «κοιτάτε, παίζετε σε λάθος σημείο. Ο Χαφτάρ είναι ένας ψεύτης και εσείς δίνεται την ευκαιρία σε αυτόν τον ψεύτη να κακομαθαίνει».

Σε ερώτηση για τους κινδύνους στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η Γερμανία είναι σαν να συμπονεί την Ελλάδα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top