Τουρκία: 41 οι νεκροί από τον σεισμό - Τέλος οι έρευνες διάσωσης

Περισσότεροι από 1.600 οι τραυματίες - Οικονομική ενίσχυση ζητά η Τουρκία

Σαράντα ένας νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τα 6,8 Ρίχτερ που έπληξαν την επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας την περασμένη Παρασκευή (24/1).

Θαύμα στα χαλάσματα: Διέσωσαν μητέρα και το δίχρονο κοριτσάκι της

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους 86 που εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Ωστόσο, κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση. 

Σεισμός Τουρκία: Στους 35 οι νεκροί – 700 οι μετασεισμοί μέχρι στιγμής

Σαράντα πέντε άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι στιγμής, αν και οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν αρχίσει να περιορίζονται από χθες, Κυριακή, το βράδυ. 

Τουρκία: Ένα μωρό γεννιέται την ώρα του φονικού σεισμού

Άστεγοι… με -6 βαθμούς Κελσίου

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην εισέρχονται στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν εξαιτίας των μετασεισμών, που συνεχίζονται. Ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι σε μια περιοχή όπου η θερμοκρασία σήμερα το πρωί έπεσε στους -6 βαθμούς Κελσίου. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Ελαζίγ, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είπε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει οικονομική στήριξη στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές. Περίπου 1.000 προσωρινά σπίτια θα ανεγερθούν, ενώ αυτή τη στιγμή σχολεία και τεμένη χρησιμοποιούνται ως καταφύγια, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό. 

«Θα ανεγερθούν 2.000 νέα σπίτια»

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικών Έργων, Μουράτ Κουρούμ, δήλωσε ότι οι αρχές έχουν αρχίσει την κατεδάφιση 22 κτιρίων στην Ελαζίγ. Η ανέγερση περίπου 2.000 νέων σπιτιών στην ίδια επαρχία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο στόχαστρο των αρχών χρήστες του Ίντερνετ για «προκλητικά περιεχόμενα»

Τούρκος εισαγγελέας άρχισε σήμερα έρευνες σε βάρος 50 προσώπων που κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν «προκλητικά περιεχόμενα» σχετικά με τον ισχυρό σεισμό, που την Παρασκευή στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην ανατολική Τουρκία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας κατηγόρησε τους χρήστες του Ίντερνετ, σε βάρος των οποίων διεξάγονται οι έρευνες, ότι «δημιούργησαν πανικό, φόβο και ανησυχία» στους κόλπους του πληθυσμού και ότι «εξύβρισαν τα όργανα και τους θεσμούς της Τουρκικής Δημοκρατίας και του τουρκικού λαού».

Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορούνται κυρίως ότι μοιράσθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψευδείς εικόνες σε σχέση με τον σεισμό, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top