Σεισμός Τουρκία: Στους 35 οι νεκροί – 700 οι μετασεισμοί μέχρι στιγμής

Σώθηκαν άνθρωποι μετά από 17 ώρες

Αυξάνεται συνεχώς ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που χτύπησε το βράδυ της Παρασκευής την επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία. 

Σχετίζεται ο σεισμός στην Τουρκία με την Ελλάδα;

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των αρχών οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 35, ενώ ο οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600. 

Όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών της Τουρκίας, 45 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, η οποία ανασύρθηκε ζωντανή μέσα από τα χαλάσματα του σπιτιού της μετά από 17 ώρες. 

Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί, 1.030 οι τραυματίες

Επίσης χθες ένα κοριτσάκι μόλις πέντε ετών ανασύρθηκε ζωντανό μέσα από το ισοπεδωμένο σπίτι του και οι διασώστες έδιναν μάχη για να απεγκλωβίσουν και τους γονείς του, οι οποίοι ήταν επίσης ζωντανοί. 

Σεισμός στην Τουρκία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Οι διασώστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης και δίνουν πραγματική μάχη με το χρόνο για να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. 

Συνεχίζει να τρέμει η γη στο Ελαζίγ

Ωστόσο ο Εγκελάδος συνεχίζει να σπέρνει τον τρόμο, καθώς δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό οι μετασεισμοί. Τουλάχιστον 700 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, από τους οποίους οι εννέα είναι μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ. 

Σεισμός Τουρκία: Σε κηδεία στο Ελαζίγ παρευρέθηκε ο Ερντογάν

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία 76 κτίρια κατέρρευσαν και 42 υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η περιοχή που βρέθηκε στο επίκεντρο του σεισμού είναι αραιοκατοικημένη και αρκετά απομακρυσμένη από τις τουρκικές μητροπόλεις, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. 

Χθες ο Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε στην πληγείσα περιοχή και παραβρέθηκε στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό. Όπως είπε, η χώρα του περνά μια δοκιμασία, από την οποία θα βγουν όλοι δυνατοί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top