Επιδημία Κοροναϊού: Αναζητούν μάσκες για να προστατευτούν από τον ιό

Αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές στην Κίνα

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, μίλησε για τον κοροναϊό κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με μέλη του πολιτικού γραφείου του, και δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, αναζητούνται μάσκες για προστασία από τον ιό.

Γαλλία: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού - Τα πρώτα στην Ευρώπη

Η χώρα αντιμετωπίζει μια «σοβαρή κατάσταση», όπου ο κοροναϊός «επιταχύνει την εξάπλωσή του», είπε ο
πρόεδρος της χώρας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που διεξήχθη ανήμερα της εορτής της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Κίνας εκτίμησε πως η χώρα μπορεί «να κερδίσει τη μάχη» εναντίον του νέου κοροναϊού. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, στη σύσκεψη συζητήθηκαν μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας. 

Η κινεζική κυβέρνηση αναζητά μάσκες και προστατευτικές στολές για τον κοροναϊό. Μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό αναζητούν μέσω αγγελίας προστατευτικές μάσκες και στολές-φόρμες γιατί υπάρχει έλλειψη.

Αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές στην Κίνα

Η Κίνα αναστέλλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, από την 27η Ιανουαρίου, μετέδωσε το Σάββατο το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, διευκρινίζει το CCTV.

Πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα.

Το Κρατικό Συμβούλιο Ενημέρωσης της Κίνας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την επιδημία του κοροναϊού αύριο Κυριακή στις 15.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Και δεύτερο νοσοκομείο στην Ουχάν

Η πόλη Ουχάν θα χτίσει και δεύτερο νοσοκομείο για τους ασθενείς του κοροναϊού, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης

Κίνα: Με ταχύτητα φωτός χτίζεται το νέο νοσοκομείο για τον κοροναϊο!

Η κατασκευή του νοσοκομείου, που θα διαθέτει 1.300 κλίνες, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μισό μήνα. Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου για τη νοσηλεία όσων έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top