Το ξέσπασμα του Μακρόν στην Ιερουσαλήμ: «Περάστε έξω!»

Η επική γκάφα Γαλλίδας δημοσιογράφου που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Ένα απίστευτο ξέσπασμα είχε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψη του στην εκκλησία της Αγίας Άννας στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Βάζοντας τις φωνές, απαίτησε από ισραηλινούς αστυνομικούς να βγουν έξω από το ναό, που αποτελεί γαλλικό έδαφος από το 1856, όταν οι Οθωμανοί τον δώρισαν στον Γάλλο αυτοκράτορα Ναπολέοντα τον τρίτο.«Περάστε έξω» τους είπε με αυστηρό ύφος. 

Το επεισόδιο θύμισε στη Γαλλία την επίσκεψη του Ζακ Σιράκ στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ το 1996, όταν και ο εκλιπών είχε χάσει την υπομονή του με τους ισραηλινούς αστυνομικούς.   

Και ο Σιράκ είχε αρνηθεί να μπει στην εκκλησία αν δεν αποχωρούσαν οι ισραηλινοί αστυνομικοί. 

Η γκάφα δημοσιογράφου με τον νεκρό Γιασέρ Αραφάτ 

Την ίδια ώρα τον γύρο του διαδικτύου κάνει επική γκάφα Γαλλίδας δημοσιογράφου, η οποία ανέφερε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ της, πως ο Μακρόν θα είχε συνάντηση με τον θανόντα πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιασέρ Αραφάτ!

«Ο Μακρόν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Ισραήλ σήμερα το πρωί. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Γιασέρ Αραφάτ, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής. Μια ισορροπημένη στάση κι ένα κάλεσμα για ειρήνη και διάλογο, μεταξύ των δυο πλευρών» είπε η ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό αέρα. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top