Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός σε Λέσβο και Χίο

Ταϊβανέζος προέβλεψε τον σεισμό

Σείστηκε η γη στη Μανίσα της Τουρκίας από τον εγκελαδο των 5,4 βαθμών. Άρον άρον οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους μέσα στη νύχτα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Χίο και Μυτιλήνη. 

 

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έχει εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκενρο εντοπίζεται 112 χιλιόμετρα ανατολικά της Μυτιλήνης. 

Η σεισμική δόνηση είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά τμήματα του νησιού της Λέσβου, σύμφωνα με το lesvosnews.

Οι πρώτες εικόνες από τον σεισμό που ταρακούνησε την Τουρκία

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,4 Ρίχτερ, ενώ δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε την ισχυρή δόνηση στα 5,6 Ρίχτερ, στα 16 χιλιόμετρα από Κιρκαγάτς, που βρίσκεται στην Τουρκία.

Ταϊβανέζος προέβλεψε τον σεισμό

Παγκόσμια αίσθηση προκαλεί ο ειδικός Νισόν Λιν απο την Ταϊβαν, ο οποίος ισχυρίζεται οτι προέβλεψε το σεισμό εννια ώρες πριν.

Όντως είχε αναρτήσει στο Twitter ότι ο εγκέλαδος θα χτυπήσει την περιοχή Μπαλικεσίρ της Τουρκίας, η οποία συνορεύει με τη Μανίσα.

Τουρκία: Τρόμος από τον εγκέλαδο

Κατατρομαγμένοι άνθρωποι έσπευσαν να βγουν έξω από σπίτια και καταστήματα. Ο ιδιοκτήτης μπακάλικου άρπαξε ενα μικρό αγόρι που είχε πάει να ψωνίσει και έτρεξαν προς την έξοδο.

Το πρωί οι κάτοικοι της Άγκυρας αναστατώθηκαν από σεισμό 4,5 βαθμών ενώ η Μανίσα σείεται από δεκάδες μετασεισμούς. Σεισμολόγοι λένε ότι το ρήγμα στην περιοχή δεν είναι μικρό και υπάρχει κίνδυνος για ακόμη για μεγαλύτερο σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι στη Μανίσα πέρασαν τη νύχτα τους στους δρόμους. Κουκουλωμένοι με κουβέρτες, γύρω από αναμμένες φωτιές. Ορισμένα σπίτια υπέστησαν ζημιές. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top