Συναγερμός στις ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στο Σιάτλ

Οι ειδικοί συγκρίνουν τον ιό με τον SARS 

Ένας άνθρωπος διαγνώστηκε στο Σιάτλ με τον νέο κοροναϊό που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο ασθενής είναι ένας «ταξιδιώτης από την Κίνα».

Η επιδημία ξεκίνησε από την Ουχάν της κεντρικής Κίνας. Κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσης στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία.

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση ενός νέου ιού που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα. Οι ειδικοί τον παρομοιάζουν με τον sars που είχε κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Οι ειδικοί συγκρίνουν τον ιό με τον SARS 

Ο φόβος να εξελιχθεί σε πανδημία όπως ο SARS καραδοκεί. Οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα αρχικά συμπτώματα, όπως βήχας, πονοκέφαλος, κόπωση, παραπέμπουν σε απλή γρίπη. 

Σύμφωναμε τον διευθυντή Παθολογίας του ιατρικού κέντρου Αθηνών, Σωτήρη Αδαμίδη, «είναι ιός ο οποίος προκαλεί λοιμώξεις του αναπνευστικού, βαριά πνευμονία συγκεκριμένα με πολλά δυνητικά θανατηφόρα κρούσματα όταν προσβληθεί το αναπνευστικό των ατόμων». 

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμος για δράση εάν κριθεί αναγκαίο.

«Τα μέτρα πρόληψης αφορούν στην αποφυγή επαφής στενής με τους πάσχοντες. Αυτό σημαίνει φυσικά και την αποφυγή ταξιδιών στις χώρες που υπάρχουν κρούσματα. Καλό πλύσιμο των χεριών, χρήση μάσκας. Να επισημάνω ότι δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε φαρμακευτική αγωγή» δήλωσε ο κ. Αδαμίδης. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top