Παρίσι: 30 συλλήψεις μετά από επεισόδια διαδηλωτών των «κίτρινων γιλέκων»

Έβαλαν φωτιά σε κάδους και έσπασαν υαλοπίνακες

Περισσότερους από 30 διαδηλωτές συνέλαβε η γαλλική αστυνομία, χθες Σάββατο, έπειτα από συγκρούσεις στη νέα κινητοποίηση των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων».

Παρίσι:Προσπάθησαν να εισβάλουν στο θέατρο όπου βρισκόταν το ζεύγος Μακρόν

Σύμφωνα με το δίκτυο Franceinfo, υπήρξαν εντάσεις στην περιοχή του Gare de l'Est, ενός από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού, στο δέκατο διαμέρισμα, όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έσπασαν υαλοπίνακες.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του εναντίον των πολιτικών του προέδρου του Εμανουέλ Μακρόν για πάνω από έναν χρόνο.

Γαλλία: Πάνω από 200 διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Τις τελευταίες εβδομάδες, ενώθηκε με τα συνδικάτα στις πορείες εναντίον των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις συντάξεις και ευρύτερα στο ασφαλιστικό σύστημα.

Έπειτα από εβδομάδες απεργιών και διαδηλώσεων, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα μεταφορών του Παρισιού αναμένεται να βελτιωθεί στις αρχές της εβδομάδας.

Παρίσι: Διαμαρτυρήθηκαν στον Μακρόν... χορεύντας τη λίμνη των Κύκνων

Η συνδικαλιστική ένωση κάλεσε τα μέλη και τους υποστηρικτές της να συμμετάσχουν στην επόμενη μαζική κινητοποίηση, την 24η Ιανουαρίου.

Έπειτα από τις υποχωρήσεις που έκανε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, η κατάσταση στις συγκοινωνίες βελτιώθηκε αισθητά την περασμένη εβδομάδα. Αρκετές γραμμές του μετρό λειτουργούν πλέον σχεδόν κανονικά τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Οι κινητοποιήσεις εναντίον των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν διαρκούν πάνω από έξι εβδομάδες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top