Ερντογάν κατά Χαφτάρ: «Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι αξιόπιστος»

Σφοδρή επίθεση μετά την επίσκεψη του στρατάρχη στην Αθήνα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον του επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ, με αφορμή την επικείμενη Διάσκεψη στο Βερολίνο για την Λιβύη

Χαφτάρ σε Μητσοτάκη: Άκυρα τα μνημόνια Λιβύης - Τουρκίας

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Στρατάρχη «αναξιόπιστο» και «άνθρωπο του σκότους».

«Η αλήθεια είναι πως δεν διαβάζω το σκότος. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος αξιόπιστος. Χθες συνέχισαν να βομβαρδίζουν τη Τρίπολη. Εμείς θα το δούμε αυτό πολύ καθαρά στο Βερολίνο. Θα δούμε και τι θα κάνουν μία δύο μέρες μετά το Βερολίνο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτγάν.

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Χαφτάρ με Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε, επίσης, ότι εύχεται να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν, διαφορετικά η Άγκυρα «θα τα παρακολουθήσει αυτά».

Δυσαρέσκεια στην Άγκυρα μετά την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία δεν κρύβει την ενόχλησή της για την επίσκεψη του στρατηγού, Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα και τις επαφές του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης: Βέτο σε λύση στη Λιβύη αν δεν ακυρωθεί η συμφωνία με Τουρκία

Αρχικά, τα τουρκικά ΜΜΕ εστίαζαν το ενδιαφέρον τους στην απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη και σχολίαζαν με σκωπτικό τρόπο τις ενστάσεις της Αθήνας.

Ο τουρκικός Τύπος φιλοξενεί την Παρασκευή, εκτενή ρεπορτάζ από την επίσκεψη Χαφτάρ, τον οποίο αποκαλεί πραξικοπηματία και παράνομο ηγέτη της Λιβύης με βάση την διπλωματική ρότα της Άγκυρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top