Γαλλία: Μεγάλη διαμαρτυρία γιατρών και εκπαιδευτικών για το συνταξιοδοτικό

Συνεχίζονται οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις

Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται η Γαλλία, λόγω των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων, παρόλο που η Κυβέρνηση απέσυρε το πιο αμφιλεγόμενο μέτρο του συνταξιοδοτικού. Στις μαζικές κινητοποιήσεις συμμετέχουν ολοένα και περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι, όπως ο ιατρικός, ο δικαστικός και ο εκπαιδευτικός.

Γαλλία: Αποσύρεται το πιο αμφιλεγόμενο μέτρο του συνταξιοδοτικού

Προ ολίγων ορών, παραιτήθηκαν περίπου 1000 γιατροί από τα νοσοκομεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις σοβαρές νοσοκομειακές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, ενώ δηλώνουν και αυτοί κατά της συνταξιοδοτικής ρύθμισης.

Θεαματικές ήταν και οι διαμαρτυρίες δικηγόρων και δασκάλων, οι οποίοι προέβησαν σε χαρακτηριστική διαμαρτυρία: οι μεν δικαστές πέταξαν τις τήβεννούς τους έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ οι δεύτεροι έσκισαν σημειώσεις και βιβλία έξω από του Υπουργείο Παιδείας.

Γαλλία: Με απεργιακές κινητοποιήσεις κάνουν ποδαρικό οι εργαζόμενοι

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι μαθητές των σχολείων της πολύς, οι οποίοι πέταξαν τις σχολικές τους τσάντες μπροστά από την προτομή της Μαρί-Αν, σύμβολο της γαλλικής δημοκρατίας.

Απεργία για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία: Ξεκινά κρίσιμη εβδομάδα

Αντιδράσεις για το θάνατο διανομέα από ασφυξία

Ο 42χρονος διανομέας πέθανε από καρδιακή εμβολή και ρήξη στον λάρυγγα, που του προκάλεσε ασφυξία κατά τη διάρκεια ελέγχου και της σύλληψής του σε διαδήλωση στο Παρίσι.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν πήρε θέση και ζήτησε από τους αστυνομικούς την μέγιστη δεοντολογία.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top