Λιβύη: Ο στρατάρχης Χάφταρ έδωσε εντολή για κατάληψη της Τρίπολης!

Στην «τελική μάχη» για την πρωτεύουσα, όπως είπε

εκτακτο

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που μεταδόθηκε από το δίκτυο Al Arabiya, κάλεσε σήμερα τις δυνάμεις του να προωθηθούν προς το κέντρο της Τρίπολης, στην «τελική μάχη» για την πρωτεύουσα, όπως είπε.

Το χάος στη Λιβύη μετά τον Καντάφι

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), υπό την αρχηγία του Χάφταρ, εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης, όπου εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ.

O Φάγεζ ας Σάρατζ

Ωστόσο, ο LNA δεν κατόρθωσε να διαπεράσει τις άμυνες των παραστρατιωτικών ομάδων που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση Σάρατζ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Βουλής Λιβύης- Συνάντηση με Τασούλα και Δένδια

Η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος εδώ και οκτώ χρόνια, μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011. Από τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε ο δεύτερος Λιβυκός εμφύλιος πόλεμος μεταξύ της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που εδρεύει στην Τρίπολη και του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού του στρατάρχη Χαφτάρ, που ηγείται της de facto κυβέρνησης του Τομπρούκ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top