Βέλγιο: Ο 9χρονος «παιδί-θαύμα» παρατά το Πανεπιστήμιο

Η διαφωνία των γονιών του με το Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν έφερε τη ρήξη

Εκτός Πανεπιστημίου βρίσκεται πλέον ο 9χρονος «παιδί-θαύμα» από το Βέλγιο, ο οποίος ήλπιζε να πάρει πτυχίο από το Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν μέσα στον Δεκέμβριο.

O Laurent Simons είχε γίνει διεθνώς θέμα στα λόγω των εκπληκτικών δυνατοτήτων του μυαλού του.

Παιδί-Θαύμα: 9χρονος αποφοιτά από το Πολυτεχνείο και πάει για διδακτορικό

O 9χρονος παιδί-θαύμα

Μάλιστα οι γονείς του είχαν προγραμματίσει πως ο ανήλικος θα αποφοιτούσε από το Πανεπιστήμιο πριν από τα γενέθλιά του, που είναι στις 26 Δεκεμβρίου, ώστε να γίνει ο πρώτος απόφοιτος πανεπιστημίου στον κόσμο, κάτω των 10 ετών.

Το αρχικό σχέδιό τους ήταν ο Laurent να πάρει πτυχίο που απαιτεί τρία χρόνια σπουδών μέσα σε 10 μόλις μήνες για να προλάβει την «προθεσμία» των γενεθλίων του.

Ο Laurent Simons επί τω έργω

Ωστόσο το Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν τους «χάλασε» τα σχέδια, ενημερώνοντάς τους πως για να γίνει αυτό ο Laurent έπρεπε να περάσει πολλές εξετάσεις ακόμα. Έτσι τους πρότεινε να πάρει το πτυχίο του στα μέσα του 2020 τόσο για να μην πιεστεί το παιδί, όσο και για να έχει ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

8χρονος Αϊνστάιν! Τελείωσε το Λύκειο και ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο

Οι γονείς του Laurent, Αlexander και Lydia

Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα «De Volkskrant» ο πατέρας του Laurent, Alexander Simons, ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα είχε δεχτεί σκληρή κριτική από το Πανεπιστήμιο, λόγω της συνεχούς έκθεσης του γιου του στα media.

«Μας είπαν ότι η τόσο μεγάλη προσοχή των ΜΜΕ στον γιο μας θα του προκαλούσε μεγάλη πίεση, και πως αν συνεχίζαμε, θα έπρεπε να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση. Όταν ένα παιδί μπορεί να παίξει καλά ποδόσφαιρο, κανέναν δεν τον πειράζει αν εκτίθεται στα ΜΜΕ. O γιος μου έχει ένα εντελώς διαφορετικό ταλέντο. Γιατί να μην είμαστε περήφανοι γι΄αυτό;».

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο του Αϊντχόφεν πήρε θέση για το θέμα, λέγοντας ότι θα ήταν αδύνατο για τον Laurent μέσα σε 10 μήνες να συμπληρώσει την απαιτούμενη εκπαίδευση τριών ετών και παράλληλα να αναπτύξει «κριτική σκέψη, δημιουργικότητα και αναλυτική ικανότητα». Αν αναγκαζόταν να βιαστεί τόσο πολύ, η ακαδημαϊκή του ανάπτυξη θα υπέφερε, καταλήγει το Πανεπιστήμιο.

Ο πατέρας του 9χρονου πάντως αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι ο γιος του είχε δεχτεί πρόταση για διδακτορικό από πανεπιστήμιο της Αμερικής, επομένως ήταν αναγκασμένοι να κάνουν μία δύσκολη επιλογή.

Μάλιστα ισχυρίζεται πως το πανεπιστήμιο του Αϊντχόφεν καθυστέρησε εσκεμμένα την αποφοίτηση του Laurent, επειδή ήταν ενοχλημένο με την απόφαση της οικογένειας να κάνει το PhD του σε άλλο πανεπιστήμιο. «O Laurent δεν είναι κτήμα τους» καταλήγει ο Alexander Simons.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top