Νέα Ζηλανδία: Αύριο η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών από το νησί Γουάιτ

Καμία ένδειξη ζωής μετά την ηφαιστειακή έκρηξη

Δείτε στο video του Reuters τη στιγμή που ένας από τους Αυστραλούς τραυματίες μεταφέρεται στην πατρίδα του, αλλά και πλάνα από τη δωρεά δέρματος που έκανε η Αυστραλία στη Νέα Ζηλανδία 

Καμία ένδειξη ζωής δεν υπάρχει στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας μετά την ηφαιστειακή έκρηξη που σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες, αφήνοντας πίσω της 8 νεκρούς, 9 αγνοούμενους και τουλάχιστον 20 τραυματίες με πολύ σοβαρά εγκαύματα, που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι στη Νέα Ζηλανδία 

Στο μόνο το οποίο ελπίζουν πλέον οι Αρχές, είναι να καταφέρουν να ανασύρουν από το νησί τα λείψανα των εννέα αγνοουμένων, που θεωρείται σίγουρο πλέον πως είναι νεκροί και «θαμμένοι» από συντρίμμια και ηφαιστειακή τέφρα.

Νέα Ζηλανδία: Τα θύματα είναι τόσο καμένα που δεν μπορούν να αναγνωριστούν

Η επιχείρηση ανάσυρσης αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, αλλά δεν πρόκειται να είναι εύκολη.Η κατάσταση στο ηφαίστειο είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη και ενδέχεται να σημειωθεί νέα έκρηξη μέσα σε μερικές ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας οριστικοποιεί ένα σχέδιο με το οποίο θα προσεγγίσει το νησί και θα ξεκινήσει την αναζήτηση των σορών των αγνοουμένων, ενώ τονίζει πως οι οικογένειες των θυμάτων θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης.

Νέα Ζηλανδία: 8 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου - 9 αγνοούμενοι

Εισαγωγή 1,2 εκατομμυρίου τετραγωνικών δέρματος

Πολλοί από τους τραυματίες έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι εισάγονται 1,2 εκατ. τετραγωνικά δέρματος, καθώς η ποσότητα που χρειάζεται αντιστοιχεί σε περίπου 60 δωρητές, ενώ στη Νέα Ζηλανδία μόλις πέντε ως δέκα προσφέρουν δέρμα στις ειδικές τράπεζες σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald. Ομάδες χειρουργών σε διάφορες εγκαυματολογικές μονάδες εργάζονται ασταμάτητα προκειμένου να καταφέρουν να προσφέρουν ανακούφιση στα θύματα.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι πέντε Αυστραλοί επαναπατρίστηκαν για θεραπεία, άλλοι επτά θα επιστρέψουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες, ενώ ένας Αυστραλός θα παραμείνει στη Νέα Ζηλανδία για νοσηλεία. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι πιστεύεται πως στην ηφαιστειακή έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 11 Αυστραλοί, βασιζόμενος στα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι νεοζηλανδικές αρχές για τους επιβεβαιωμένους νεκρούς και τους αγνοούμενους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top