Συνελήφθησαν τρεις έφηβοι που απειλούσαν να αιματοκυλήσουν σχολεία

Ανησυχία στις αρχές για τα αυξημένα κρούσματα

αστυνομία ΗΠΑ

Τρεις έφηβοι, ηλικίας, 12, 14 και 16 ετών συνελήφθησαν τις ΗΠΑ μετά από απειλές που εκτόξευσαν για επιθέσεις στα σχολεία τους. 

Οι συλλήψεις έγιναν στην κομητεία Μπράουαρντ κοντά στο Μαϊάμι, όπου στις 14 Φεβρουαρίου 2018 ένας μαθητής άνοιξε πυρ στο σχολείο του και σκότωσε 17 μαθητές. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, οι αρχές συνέλαβαν χθες έναν 16χρονο, ο οποίος απείλησε μέσω γραπτών μηνυμάτων και email ότι θα άνοιξε πυρ στο σχολείο του στο Γουέστον. Ο μαθητής οδηγήθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων. 

Το περασμένο Σάββατο, η αστυνομία συνέλαβε μια 12χρονη, η οποία μέσω Snapchat απείλησε πως θα σκοτώσει συμμαθητές της επίσης σε σχολείο στο Γουέστον. Τέλος την περασμένη Πέμπτη συναγερμός σήμανε σε δύο σχολεία στην ίδια κομητεία μετά από απειλές για μακελειό από μια 14χρονη, η οποία επίσης συνελήφθη. 

Την ίδια ώρα, έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα Sun Sentinel αναφέρεται στην απειλή που εγείρουν διαταραγμένοι έφηβοι, οι οποίοι πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα και έχουν εμμονή με τον θάνατο. 

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 2018 η αστυνομία της Φλόριντα συνέλαβε 293 παιδιά και εφήβους, όταν πριν από δέκα χρόνια ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 32. 

Στη Φλόριντα η οπλοκατοχή είναι ευρύτατα διαδεδομένη και κάποιος μπορεί πολύ εύκολα να αποκτήσει όπλο. Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη πολιτεία μετατράπηκε σε θέατρο εξαιρετικά πολύνεκρων επιθέσεων, με χειρότερη εκείνη με στόχο νυχτερινό κέντρο όπου σύχναζαν ομοφυλόφιλοι στο Ορλάντο το 2016, όταν σκοτώθηκαν 49 άνθρωποι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top