Βρετανία: Ποινή «καμπάνα» σε διαρρήκτη - βιαστή γυναικών και παιδιών

Κρίθηκε ένοχος σε 37 κατηγορίες!

Περιπολικό

Ποινή «καμπάνα» υπεβλήθη σε έναν καταδικασθέντα διαρρήκτη που έκανε επιθέσεις και βίαζε γυναίκες και παιδιά επί δύο συνεχόμενες εβδομάδες στη Βρετανία. 

Ισόβια στον δολοφόνο της Grace- Έκαναν έρωτα, τη στραγγάλισε και την έθαψε!

Ο Τζόζεφ Μακάν, ηλικίας 34 ετών, κρίθηκε ένοχος σε 37 κατηγορίες που αφορούσαν σε εγκλήματα τα οποία διέπραξε το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Μαΐου σε βάρος 11 θυμάτων ηλικίας 11-71 ετών, συμπεριλαμβανομένων επτά απαγωγών.

Παρόλο που αρχικά είχε αποφυλακιστεί από λάθος των αρχών, εν τέλει καταδικάστηκε σε 33 φορές ισόβια. Χαρακτηρίστηκε ως κίνδυνος για την κοινωνία και θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον 30 χρόνια στη φυλακή, προτού οι δικαστικές αρχές εξετάσουν οποιοδήποτε αίτημα αποφυλάκισης.

Γαλλία: Συνταξιούχος χειρουργός φέρεται να κακοποίησε πάνω από 250 παιδιά

Οι αρρωστημένες επιθέσεις και η σύλληψη

Οι επιθέσεις του Μακάν ξεκίνησαν στις 22 Απριλίου, όταν απήγαγε μια 21χρονη γυναίκα υπό την απειλή μαχαιριού, στο Ουάτφορντ, στο βόρειο Λονδίνο. 

Τέσσερις ημέρες αργότερα, απήγαγε άλλες δύο γυναίκες στο βόρειο Λονδίνο, τις οποίες βίασε κατ’ εξακολούθηση και κακοποίησε σεξουαλικά.
Ωστόσο, τα θύματα κατάφεραν να δραπετεύσουν, όταν μία εξ αυτών χτύπησε τον Μακάν στο κεφάλι με ένα μπουκάλι. Εκείνος, όμως, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης.

Κατόπιν, κράτησε αιχμάλωτη μία γυναίκα, στο σπίτι της, στη βόρεια Αγγλία και κακοποίησε σεξουαλικά τα παιδιά της, ηλικίας 11 και 17 ετών, προτού βιάσει μια 71χρονη γυναίκα, στην οποία επιτέθηκε μόλις εκείνη είχε μπει στο αυτοκίνητό της.

Στη συνέχεια, απήγαγε και κακοποίησε σεξουαλικά ένα 13χρονο κορίτσι μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο, προτού και οι δύο καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Αποκλειστικό Star: Συνελήφθη 44χρονος με κατηγορία ότι βίασε 20χρονο ΑΜΕΑ

Το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του έλαβε τέλος, όταν αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα του Μακάν και τον «στρίμωξαν», ενώ εκείνος επιχείρησε να κρυφτεί πάνω σε ένα δέντρο.

Η «συγνώμη» των αρχών για την πρώτη αποφυλάκισή του.

Συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν στην υπόθεση του Μακάν ζήτησε από την πλευρά του ο επικεφαλής της υπηρεσίας δικαστικής επιτήρησης.

Έγινε γνωστό ότι ο δράστης θα έπρεπε να έχει φυλακιστεί πριν την εποχή των επιθέσεων, καθώς είχε συλληφθεί να διαπράττει ληστεία, παραβιάζοντας τους όρους της αποφυλάκισής του για μια άλλη διάρρηξη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top