Τουρκία:Απέλαση Ελληνίδας για σχέσεις με τον ISIS-«Δε διώκεται στην Ελλάδα»

Τι αναφέρουν πηγές της ελληνικής αστυνομίας

Ο Ερντογάν απέλασε Ελληνίδα υπήκοο κατηγορώντας την για σχέσεις με τζιχαντιστές. 

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι απέλασε στην Ελλάδα μια 50χρονη γυναίκα για σχέσεις της με το Ισλαμικό Κράτος. Διευκρινίστηκε ακόμη από το τουρκικό ΥΠΕΣ ότι όλη η διαδικασία έγινε σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές. 

«Συνεχίζεται η επιστροφή των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες καταγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ένας ελληνικής καταγωγής τρομοκράτης απελάθηκε στη χώρα του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ανακοινώσει ότι θα στείλει στις χώρες από τις οποίες προέρχονται όσους -κατά την κυβέρνησή του- έχουν σχέσεις με τους τζιχαντιστές. 

Η Τουρκία έχει έως τώρα απελάσει 7.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι στις τουρκικές φυλακές κρατούνται περίπου 1.149 τρομοκράτες του ISIS.

ΕΛ.ΑΣ: Δε διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα η γυναίκα που απελάθηκε

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι  η γυναίκα που σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Eσωτερικών απελάθηκε στην Ελλάδα με το αιτιολογικό ότι είχε σχέσεις με τον ISIS, δε διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για 50xρονη με ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο τα οποία έχουν λήξει και η οποία συνεκλήθη από τις τουρκικές αρχές όταν πέρασε παράνομα στην Τουρκία από τη Συρία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η γυναίκα ζήτησε μόνη της να έρθει στην Ελλάδα επειδή έχει συγγενείς. Από τις ελληνικές αρχές η υπόθεση ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 50χρονη διώκεται σε κάποια άλλη χώρα καθώς στην Ελλάδα δεν απασχολεί τις αρχές.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top