H Άνγκελα Μέρκελ για πρώτη φορά στο Άουσβιτς

Πρόσφερε 60 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του

«O αγώνας κατά του αντισημιτισμού και κατά κάθε μορφής μίσους είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης» δήλωσε η  Άνγκελα Μέρκελ χθες, καθώς επισκέφθηκε για πρώτη φορά το μνημείο του Άουσβιτς μέσα στα δεκατέσσερα χρόνια που είναι καγκελάριος της Γερμανίας. Συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, αλλά και από έναν 87χρονο επιζώντα, τον Στανισλάβ Μπαρτνικόφσκι, η Γερμανίδα καγκελάριος άφησε κεριά στο μνημείο.

Η Aνγκελα Μέρκελ στο μνημείο του Άουσβιτς/ Φωτογραφία APimages

Η Γερμανίδα καγκελάριος προσφέρει, μάλιστα, εξήντα εκατομμύρια ευρώ ως δωρεά στο μνημείο του Άουσβιτς, με σκοπό τη συντήρηση του μουσείου -σύμβολο του ολοκαυτώματος των Εβραίων- αλλά και του χώρου, ο οποίος υπήρξε το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας.

Η Aνγκελα Μέρκελ στο μνημείο του Άουσβιτς/ Φωτογραφία APimages

Τα χρήματα αυτά καθιστούν αυτόματα την Γερμανία ως τον «μεγαλύτερο δωρητή» για την συντήρηση του μνημείου ως τώρα, ενώ η Πολωνία και οι ΗΠΑ έχουν ,επίσης, συμβάλλει σημαντικά.

Την παραμονή της επίσκεψής της, η Α.Μερκελ δήλωσε χαρακτηριστικά πως η γερμανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δει μια εβραϊκή κοινότητα να ανθεί στη Γερμανία, εν όψει της αύξησης των αντισημιτικών ενεργειών στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί είναι η πρώτη καγκελάριος της Γερμανίας που επισκέπτεται το Άουσβιτς μετά τον Χέλμουτ Σμιτ το 1977 και τον Χέλμουτ Κολ το 1989 και 1995.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top