Ραγδαίες εξελίξεις με τον Τραμπ: Την παραπομπή του ανακοίνωσε η Πελόζι

Πελόζι: «Δε μας αφήνει άλλη λύση από το να δράσουμε»

Τραμπ και Πελόζι

Μεγάλες είναι οι σκοτούρες για τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς πριν από λίγο η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του.

Αφορμή στάθηκαν οι υποψίες ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σταμάτησε την παράδοση αμερικανικής αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία ώστε να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση της χώρας να ξεκινήσει έρευνα για τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν.

Αναφερόμενη στην παραπομπή του Τραμπ, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισε πως «δε μας αφήνει άλλη λύση από το να δράσουμε. Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα».

Ξεκίνησε η ιστορική δημόσια ακρόαση για την παραπομπή του Τραμπ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Φωτογραφία: Αssociated Press

«Ο πρόεδρος καταχράστηκε το αξίωμά του για το δικό του πολιτικό όφελος, με κόστος στην εθνική μας ασφάλεια, παρακρατώντας στρατιωτική βοήθεια και κρίσιμες συναντήσεις στο Οβάλ Γραφείο, με αντάλλαγμα μια ανακοίνωση για έρευνα εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου» πρόσθεσε Νάνσι Πελόζι.

Η πολιτικός των Δημοκρατικών έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από τον Τραμπ όσον αφορά τις ενέργειές του με το ουκρανικό ζήτημα, τονίζοντας πως χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω Twitter είχε καλέσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων να κάνει ό,τι είναι να κάνει γρήγορα, «ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς».

Τραμπ… μαινόμενος: Χαρακτήρισε «υποκριτή» τον Τριντό

Ο Ντόναλντ Τραμπ. Φωτογραφία: Αssociated Press

«Είμαστε λιγότερο από ένα χρόνο πριν την ημέρα των εκλογών του 2020 και οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν πιθανώς να εξηγήσουν στον αμερικανικό λαό γιατί θέλουν να πάρουν από τα χέρια των ψηφοφόρων την απάντηση για το ποιος θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος. Ωστόσο, η παραπομπή του προέδρου ήταν πάντα ο σκοπός τους, οπότε θα πρέπει να το ξεπεράσουν ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια δίκη στη Γερουσία», τονίζει η εκστρατεία Τραμπ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Κόντρα Μακρόν - Τραμπ: «Προκλητικό το σχόλιο Μακρόν για το ΝΑΤΟ»

H Nάνσι Πελόζι. Φωτογραφία: Αssociated Press

Σύμφωνα με την πλευρά Τραμπ, θα πρέπει να καταθέσει η Νάνσι Πελόζι, ο πρόεδρος Σιφ και ο Χάντερ Μπάιντεν «ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις επιχειρήσεις της χώρας μας».

Πολλοί αναλυτές πάντως επισημαίνουν πως τα όσα ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν ένα και μόνο στόχο: Να μπλοκάρει τη διαδικασία παραπομπής στη Γερουσία, η πλειοψηφία της οποιας ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top