Αμερική: Γάτα διένυσε 2.000 χλμ. και επέστρεψε στον ιδιοκτήτη της

Ήταν εξαφανισμένη για πέντε χρόνια

Μαύρη γάτα

Ένα απίστευτο ταξίδι σχεδόν 2.000 χιλιομέτρων έκανε μία γάτα, προτού βρεθεί ξανά στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη της, ο οποίος την είχε χάσει πριν από πέντε χρόνια.

Η μαύρη γάτα, με το όνομα Σάσα, βρέθηκε πρόσφατα στην πόλη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό, πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή της από το σπίτι της στο Πόρτλαντ. Για καλή της τύχη όμως, ένα καταφύγιο ζώων, κατάφερε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη της χάρη στο τσιπάκι που είχε.

Ο ιδιοκτήτης της γάτας, δεν πίστευε στα αυτιά του όταν έμαθε πως το αγαπημένο του κατοικίδιο βρέθηκε, αν και τόσο μακριά, έχοντας χάσει τις ελπίδες του πως θα την ξαναέβλεπε.

Σκύλος και γάτα όπως δεν τους έχετε ξαναδεί

Ένα αταίριαστο ζευγάρι: Γατούλα είναι κολλητή με χελωνίτσα

Πιθανότητες να είχε… συνοδηγό στο μακρινό της ταξίδι

Οι λεπτομέρειες για το πώς κατάφερε η γάτα να κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι είναι άγνωστες, αλλά ο ιδιοκτήτη της, Βίκτου Γιούσοφ πιστεύει πως το φιλικό κατοικίδιο, πιθανότατα, θα ταξίδεψε με κάποιο άτομο, που θα την πήρε μαζί του στο ταξίδι του.

Φολέγανδρος: Μαθητές δημοτικού κακοποιούν τυφλή γάτα σε ξενοδοχείο

Ζωτικής σημασίας το μικροτσίπ

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του καταφυγίου, δήλωσε πως η ιστορία της συγκεκριμένης γάτας δείχνει τη σημασία του μικροτσίπ που πρέπει να φοράνε όλα τα κατοικίδια ζώα. 

Ένα απλό μικροτσίπ, το οποίο έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού κάτω από το δέρμα του ζώου, ήταν το μέσο  που βοήθησε την γάτα να επιστρέψει στον ιδιοκτήτητης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top