Αυστρία: Αστυνομικές υπηρεσίες θα στεγάσει το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ

Σκοπός η αφαίρεση κάθε σημείου αναφοράς στον εθνικοσοσιαλισμό

Το σπίτι του Χίτλερ στην Αυστρία

Στο σπίτι που είχε γεννηθεί ο Αδόλφος Χίτλερ, στο Μπραουνάου της Άνω Αυστρίας, θα στεγάζονται μελλοντικά υπηρεσίες της περιφερειακής αστυνομικής διοίκησης, σύμφωνα με το αυστριακό Υπουργείο Εσωτερικών, δίνοντας έτσι οριστικό τέλος στις συζητήσεις, σχετικά με τη μελλοντική χρήση του κτιρίου.

Δείτε τον δισέγγονο του Χίτλερ: Ζει απομονωμένος σε έπαυλη των Η.Π.Α.

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εργολαβία

Το κτίριο πρόκειται να αναδιαμορφωθεί και για τον λογο αυτό αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Νοέμβριο, σχετικός διαγωνισμός αρχιτεκτόνων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ οι εργασίες προβλέπεται να αποπερατωθούν ένα χρόνο αργότερα, οπότε και θα εγκατασταθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες.

Βασικό μέλημα η αφαίρεση κάθε στοιχείου εθνικοσοσιαλισμού

Στόχος είναι να αλλάξει ριζικά η εικόνα του, μέσα από την αναδιαμόρφωση του κτιρίου και σε κάθε περίπτωση να μην παραμείνει οποιαδήποτε διασύνδεσή του με το πρόσωπο του μεγαλύτερου εγκληματία στην ιστορία της ανθρωπότητας. 

«Για την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Ποτέ ξανά φασισμός...», αναγράφει η επιγραφή έξω από το οίκημα: Φωτογραφία AP

Διαφορετικά, θα συνεχιζόταν ο μύθος του σπιτιού, όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ, αποτελώντας τόπο μνήμης και προσκυνήματος για νεοναζιστές και ακροδεξιούς.

«Με την μελλοντική χρήση του σπιτιού από την Αστυνομία, δίνεται ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα, ότι αφαιρείται από αυτό το κτίριο για πάντα κάθε ανάμνηση στον εθνικοσοσιαλισμό», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top