Τουρκία: Απέλασε 15 «ξένους τρομοκράτες μαχητές» σε μία εβδομάδα

Πολίτες της ΕΕ και των ΗΠΑ οι ύποπτοι

Τουρκοι στη Συρία

Η Τουρκία απέλασε συνολικά 15 «ξένους τρομοκράτες μαχητές» μέσα σε μια εβδομάδα, στους οποίους περιλαμβάνονται δέκα που εστάλησαν πίσω στη Γερμανία, σύμφωνα με το τουρκικό, κρατικό, πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στους υπόπτους, οι οποίοι απελάθηκαν μεταξύ της 11ης και της 19ης Νοεμβρίου, περιλαμβάνεται επίσης ένας πολίτης της Δανίας, ένας της Βρετανίας, ένας των ΗΠΑ και δύο της Ολλανδίας. Ορισμένοι από τους υπόπτους απελάθηκαν μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Νέα επίδειξη δύναμης από τον Ερντογάν με drones «δολοφόνους»

Η Τουρκία συνεχίζει τον επαναπατρισμό «ξένων μαχητών» του Ισλαμικού Κράτους 

Η Άγκυρα εμμένει στο γεγονός ότι οι απελάσεις θα συνεχιστούν ακόμη κι αν οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι φερόμενοι μαχητές έχουν ανακαλέσει την υπηκοότητά τους.

Στις ΗΠΑ θα απελαθεί ο ύποπτος που εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία

Υπό κράτηση δύο Ολλανδές

Οι δύο Ολλανδές, που φέρεται ότι υποστήριζαν το Ισλαμικό Κράτος, τέθηκαν αμέσως υπό κράτηση, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Στη μία από αυτές αφαιρέθηκε η ολλανδική υπηκοότητα, ενώ η άλλη τη διατήρησε. Οι δύο γυναίκες ταξίδεψαν πίσω στην Ολλανδία μαζί με δύο μικρά παιδιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο, το οποίο επικαλέστηκε εισαγγελείς και το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας.

 

Γερμανία: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας «άπιστων»

«Τελείως άγνωστος» ο νέος αρχηγός του ISIS- Ξέρουμε μόνο το όνομά του

Απέλαση Αμερικανού πολίτη από την Τουρκία

Την περασμένη εβδομάδα ένας Αμερικανός πολίτης, ιορδανικής καταγωγής, ήταν ο πρώτος που ανακοινώθηκε ότι απελάθηκε από την Τουρκία. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αυτός συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top