Γαλλία: Πάπιες νίκησαν σε δικαστήριο μετά από αγωγή γείτονα για τον θόρυβο!

Ζήτησε 3.500€ αποζημίωση γιατί δεν μπορούσε να κοιμάται με ανοιχτά παράθυρα

Σε γαλλικό δικαστήριο προσέφυγε κάτοικος στους πρόποδες των Πυρηναίων της νοτιοδυτικής Γαλλίας διότι ενοχλείτο από τον ήχο που έκαναν πάπιες και χήνες που έχει σε γειτονικό του αγρόκτημα, συνταξιούχος αγρότισσα. 

Και με τον νόμο πλέον, τα πτηνά μπορούν να συνεχίσουν να κρώζουν, αφού το δικαστήριο στην πόλη Νταξ αποφάσισε ότι ο θόρυβος από τις περίπου 60 πάπιες και χήνες βρίσκεται εντός των νόμιμων ορίων.

Οι πάπιες νίκησαν. Είμαι πολύ χαρούμενη, διότι δεν ήθελα να σκοτώσω τις πάπιες μου

Η συνταξιούχος αγρότισσα Ντομινίκ Ντουτ είπε στο Reuters μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου: «Οι πάπιες νίκησαν. Είμαι πολύ χαρούμενη, διότι δεν ήθελα να σκοτώσω τις πάπιες μου».

Την αγωγή κατέθεσε γείτονας της Ντουτ, ο οποίος είχε μετακομίσει από την πόλη πριν από έναν χρόνο σε μια ιδιοκτησία σε απόσταση 50 μέτρων από τον περιφραγμένο χώρο στην κοινότητα Σουστόν, όπου η Ντουτ κρατούσε τα πτηνά.

Η δικαστική διαμάχη είναι η τελευταία σε μια σειρά υποθέσεων με επίκεντρο το παραδοσιακό τρόπο ζωής στη γαλλική ύπαιθρο έναντι του σύγχρονου τρόπου ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ζήτησε 3.500 ευρώ αποζημίωση γιατί δεν μπορούσε να κοιμάται με ανοιχτά παράθυρα

Ο δικηγόρος του γείτονα της ιδιοκτήτριάς τους υποστήριξε ότι ο θόρυβος υπερέβαινε τα επιτρεπτά όρια και εμπόδιζε τον πελάτη του να απολαύσει τον κήπο του ή να κοιμάται με τα παράθυρα του σπιτιού του ανοικτά.

Ο ενάγων ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση του θορύβου και την καταβολή του ποσού των 3.500 ευρώ ως αποζημίωση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ.

O κόκορας που «δικαιώθηκε» για να μπορεί να λαλεί τα ξημερώματα

Το δικαστήριο δικαίωσε τον κόκορα Μορίς - Πώς έγινε παγκόσμιος σταρ

O κόκορας Μορίς και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Σε μια απόφαση τον Σεπτέμβριο, το δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως στον κόκορα Μορίς να συνεχίζει να λαλεί τα ξημερώματα, παρά τις διαμαρτυρίες των γειτόνων του, που είχαν, επίσης, μετακομίσει από την πόλη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top