Νεκρός ο γιος του πρώην προέδρου της Γερμανίας Ρίχαρντ Βάιτσεκερ

Τον μαχαίρωσαν την ώρα που έδινε διάλεξη σε νοσοκομείο

αστυνομία στη Γερμανία

Άγρια επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε στο Βερολίνο ο Φριτς φον Βάιτσεκερ, γιος του εκλιπόντος προέδρου της Γερμανίας, Ρίχαρντ Βάιτσεκερ με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών. 

Ο Φριτς φον Βάιτσεκερ έδινε μια ιατρική διάλεξη στο νοσοκομείο Schlosspark στο δυτικό Βερολίνο, όπου εργαζόταν ως γιατρός, όταν άγνωστος εισέβαλε στην αίθουσα και τον μαχαίρωσε. 

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον δράστη με τη βοήθεια και κάποιων ανθρώπων που βρίσκονταν στο ακροατήριο και παρακολουθούσαν τη διάλεξη. 

Επίσης ένα ακόμα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά, στην προσπάθειά του να σταματήσει τον δράστη. 

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τα κίνητρα της δολοφονίας.

Ο Φριτς φον Βάιτσεκερ είχε μια λαμπρή καριέρα ως γιατρός. Είχε εργαστεί στο Φράιμπουργκ, στη Βοστόνι και στη Ζυρίχη, πριν αναλάβει καθήκοντα στο νοσοκομείο Schlosspark to 2005. 

Ήταν το ένα από τα τέσσερα παιδιά του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Γερμανίας από το 1984 έως το 1994 κι έφυγε από τη ζωή το 2015. 

Ο Κρίστιαν Λίντνερ, ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών δήλωσε αιφνιδιασμένος από τη δολοφονία του Βάιτσεκερ, με τον οποίο τον συνέδεε φιλική σχέση. 

Σε δήλωσή του έκανε λόγο για έναν αφοσιωμένο γιατρό, εξαίρετο άνθρωπο που είχε ταχθεί στην υπηρεσία των συνανθρώπων του. Εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του, αλλά και την ανησυχία του για την αυξημένη εγκληματικότητα στη Γερμανία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top