Ο Τραμπ για την παραμπομπή του: «Σκέφτομαι σοβαρά να καταθέσω»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει λόγο για «κάλπικο κυνήγι μαγισσών»

Ντόναλντ Τραμπ

Το ενδεχόμενο να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την παραπομπή του εξετάζει σοβαρά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω Twitter τόνισε πως παρόλο που δεν έχει κάνει κανένα λάθος και δε θέλει να δώσει αξιοπιστία σε αυτή τη δικαστική παρωδία, «μου αρέσει αυτή η ιδέα και προκειμένου το Κογκρέσο να μπορέσει εκ νέου να επικεντρωθεί (στον νομοθετικό ρόλο του), θα το σκεφτώ σοβαρά» να καταθέσω».

«Μυστικό» check-up για τον Ντόναλντ Τραμπ – Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Ξεκίνησε η ιστορική δημόσια ακρόαση για την παραπομπή του Τραμπ

Απαντώντας στη συνέντευξη που έδωσε η Νάνσι Πελόζι, ηγέτιδα των Δημοκρατικών, η οποία τον κατηγόρησε ότι επικρίνει την έρευνα μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ τη χαρακτήρισε «νευρική» και είπε:

«Μου πρότεινε να καταθέσω στο πλαίσιο του κάλπικου κυνηγιού μαγισσών για την καθαίρεσή μου. Είπε επίσης ότι θα μπορούσα να το κάνω εγγράφως», συμπλήρωσε στα μηνύματά του στο Twitter. 

Να σημειωθεί ότι η πρώτη δημόσια ακρόαση για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, με το Κογκρέσο να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για την ιστορική διαδικασία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων καλείται να απαντήσει σε ένα κρίσιμο ερώτημα: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σταμάτησε την παράδοση αμερικανικής αμυντικής βοήθειεας στην Ουκρανία ώστε να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση της χώρας να ξεκινήσει έρευνα για τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν;

 

 

 

Τι θα συμβεί στον Τραμπ;

Αν αποφασιστεί πως ο Τραμπ όντως άσκησε πίεση στην Ουκρανία για να υποβαθμίσει τον πολιτικό του αντίπαλο, το Σύνταγμα προβλέπει πως απλά θα χάσει τη δουλειά του. Αυτή είναι η χειρότερη τιμωρία που θα μπορούσε να επιβληθεί στον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μόλις ολοκληρωθούν οι ακροάσεις της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, η υπόθεση θα πάει στην  Επιτροπή Δικαιοσύνης, όπου ρόλο θα αναλάβουν οι δικηγόροι του Τραμπ.

Τέλος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορεί να υπερασπιστεί τον αυτό του κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε διαδικασίας στη Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς. Η Γερουσία είναι αυτή που θα αποφασίσει τελικά αν ο Τραμπ θα μείνει ή θα φύγει από το οβάλ γραφείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top