Νέα επίδειξη δύναμης από τον Ερντογάν με drones «δολοφόνους»

Ο «Επιδρομέας» των αιθέρων το νέο καμάρι του Σουλτάνου

Ο Σουλτάνος αναβαθμίζει το οπλοστάσιό του με drones «δολοφόνους». Με τα νέα του υπερόπλα, ο Ταγίπ Ερντογάν στέλνει μήνυμα ισχύος εντός κι εκτός συνόρων.

Ο «Επιδρομέας» των αιθέρων

Πρόκειται για το νέο καμάρι του Ταγίπ Ερντογάν. Το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος, Akinci, 5ης γενιάς, που οπλισμένο μπορεί να πετάει σε μεγάλα ύψη, θα είναι το σημαντικότερο όπλο κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο και είναι η απάντησή του στην άρνηση των Αμερικανών να του δώσουν έξυπνες βόμβες. 

Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Τραμπ την έκδοση του Γκιουλέν

Το επιθετικό drone- «μαμούθ» μπορεί να πετά επί 24 ώρες και να μεταφέρει έναν τόνο πυρομαχικά, όσα και ένα F-16. Είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα ραντάρ και πυραύλους κρουζ, με βεληνεκές 600 χιλιομέτρων. Πρόκειται για τα μάτια και τα αυτιά του τουρκικού στρατού.

Πρώτη δοκιμή του τουρκικού, επιθετικού ντρόουν Songar

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη δοκιμή του νέου επιθετικού τουρκικού ντρόουν SONGAR, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πολυβόλο και βόμβα. Σύμφωνα με το Ανατολού, το νέο εξοπλισμένο drone, που κατασκευάστηκε από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, έχει τη δυνατότητα να μετρά την απόσταση του στόχου του με λέιζερ, να κάνει επιθέσεις μέρα και νύχτα και να αλλάζει στον αέρα σφαίρες.

Τουρκικά drones και στο Αιγαίο 

Την ώρα που τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, made in Turkey, πετούν στο Αιγαίo, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα κατά την αντιφώνησή του στο πλαίσιο της ανακήρυξής του σε επίτιμο Δημότη του δήμου Πηνειού, στη Γαστούνη Ηλείας.

«H Τουρκία οφείλει να σέβεται και την Κυριαρχία, τα Σύνορα, το Έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, που είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ας αντιληφθεί, επιπλέον, η Τουρκία ότι εμείς, οι Έλληνες, ως εγγυητές της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, θα επιβάλουμε, εφόσον χρειασθεί, τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία προς την Ελλάδα

Τουρκία: «Ετοιμοπόλεμοι» οι ρωσικοί S-400

Η Ρωσία» συνεχίζει την παράδοση των S-400 στην Τουρκία .  Οι συστοιχίες των πυραύλων θα είναι ετοιμοπόλεμες την άνοιξη, δήλωσε ο Ντμίτρι Σουγκάεφ, που ηγείται της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτική-Τεχνική Συνεργασία.

Δείτε αναλυτικά το μεσημεριανό δελτίο του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top