Επιστήμονας έγινε «το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές εδώ και 13,8 εκ. χρόνια»

Αρνήθηκε να δεχτεί τη «μοίρα» του- Πάσχει από μια νευροεκφυλιστική νόσο

Dr. Peter Scott Morgan

Στο πρώτο cyborg, δηλαδή το πρώτο ον με ταυτόχρονια βιολογικά και τεχνητά τμήματα, μετατράπηκε Βρετανός επιστήμονας που πάσχει από μια νευροεκφυλιστική νόσο τελικού σταδίου.

Ο Dr. Peter Scott Morgan αρνήθηκε να δεχτεί τη «μοίρα» του μετά τη διάνγωσή του με μια νόσο κινητικού νευρώνα το 2017 και αποφάσισε να επεκτείνει τη ζωή του με τη χρήση της τεχνολογίας.

Ο ίδιος απάντησε στους ειδικούς που του είπαν ότι πιθανότατα του μένει ένα χρόνος ζωής: «Δεν πεθαίνω, μεταμορφώνομαι. Αχ, πόσο αγαπώ την επιστήμη».

Το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές εδώ και 13,8 εκατομμύρια χρόνια!

Ο 61χρονος επιστήμονας δήλωσε ότι σκόπευε να αναβαθμίσει το σώμα και τον εγκέφαλό του με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές που έχει περάσει από τον κόσμο εδώ και 13,8 εκατομμύρια χρόνια!

Ο ρομποτιστής ξεπροβάλλει μετά από 24 μέρες εντατικής φροντίδας και αποκαλύπτει ότι ο "Πίτερ 2.0" είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμος στο διαδίκτυο.

«Όλες οι απαραίτητες ιατρικές διαδικασίες έχουν πλέον ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία», έγραψε ο ίδιος στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνέχισε: «Η ομιλία είναι όλη τεχνητή αλλά τουλάχιστον ακούγεται σαν εμένα και πάλι».

Έκανε μια σειρά από εγχειρήσεις

Η διαδικασία περιέλαβε μια σειρά από εγχειρήσεις για την εισαγωγή ενός σωλήνα σίτισης απευθείας στο στομάχι του, έναν καθετήρα στην ουροδόχο κύστη του και έναν σάκο κολοστομίας στο έντερό του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τουαλέτας και σίτισης. Υποβλήθη επίσης σε λαρυγγεκτομή για να αποφύγει τον κίνδυνο το σάλιο να εισέλθει στους πνεύμονές του.

 Eνσάρκωση του προσώπου του απαντά χρησιμοποιώντας γλώσσα του σώματος με τεχνητή νοημοσύνη

Ο Scott Morgan έχει πλέον τεχνητή ομιλία και δημιούργησε μια ενσάρκωση του προσώπου του η οποία έχει σχεδιαστεί για να απαντά χρησιμοποιώντας γλώσσα του σώματος με τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης δημιούργησε μια τεχνολογία για τα μάτια η οποία του επιτρέπει να χειρίζεται υπολογιστές, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργείο με λέιζερ για τα μάτια, έχει τέλεια όραση στα 70 εκατοστά (η απόσταση από μια οθόνη υπολογιστή).

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αναπηρική του καρέκλα είναι κατασκευασμένη με έξυπνο τρόπο καθώς του επιτρέπει να σταθεί, να ξαπλώσει ανάσκελα και να μετακινηθεί γρήγορα στο χώρο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top