Καλιφόρνια: 16χρονος άνοιξε πυρ στο σχολείο του - Δύο μαθητές νεκροί

Φονική επίθεση ανήμερα των γενεθλίων του δράστη

Oι πρώτες εικόνες από το σημείο -βίντεο από Reuters

Ένας μαθητής λυκείου, ντυμένος στα μαύρα, άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο του στην κοινότητα Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνιας, σκοτώντας μια 16χρονη και έναν 14χρονο και τραυματίζοντας άλλους τρεις έφηβους.

Στη συνέχεια ο δράστης ο οποίος σήμερα είχε γενέθλια και έκλεινε τα 16 του χρόνια, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Κράτησε την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του»

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 16χρονος αφού έβγαλε το όπλο από το σακίδιό του, άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του, αλλά κράτησε την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία ένδειξη για τα κίνητρα ή την ιδεολογία του», τόνισεε ο πράκτορας του FBI Πολ Ντέλακορτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Εκτός από τους δύο μαθητές που σκοτώθηκαν, άλλοι τρεις, δύο κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών και ένα αγόρι επίσης 14 ετών, τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται. 

Η σημερινή επίθεση είναι το 85ο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολικούς χώρους από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το Everytown, μια ομάδα ακτιβιστών που αγωνίζονται για να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι περί οπλοκατοχής. 

Φέτος είναι επίσης η 20ή επέτειος από τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν του Κολοράντο, όπου δύο έφηβοι σκότωσαν 12 μαθητές και έναν καθηγητή και τραυμάτισαν άλλους 20 ανθρώπους, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top