Συνεχίζεται το χάος στη Χιλή: Στους 22 οι νεκροί

Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

Μαίνεται η κοινωνική αναταραχή στη Χιλή, καθώς και χθες, Τετάρτη χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. 

Οι βόμβες μολότοφ έπεφταν «βροχή», ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιές και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των δακρυγόνων. 

Xιλή: H αγκαλιά αστυνομικού σε διαδηλώτρια

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο συντηρητικός πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα δεν έχουν καταστήσει εφικτή την αποκατάσταση της ηρεμίας στη χώρα της Νότιας Αμερικής, όπου οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πήραν μεγάλες διαστάσεις τη 18η Οκτωβρίου. 

Χιλή:Επιστρατεύτηκε πακέτο μέτρων για να κατευναστεί η λαϊκή οργή-15 νεκροί

Πάνω από 340 αστυνομικοί και 46 διαδηλωτές τραυματίστηκαν από την Τρίτη ως το πρωί της Τετάρτης, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Emol, επικαλούμενος δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών. Πάνω από 1.000 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Περίσσοτερα από 100 καταστήματα, κυρίως λιανικής αλλά και εμπορικά κέντρα, λεηλατήθηκαν, 30 κτίρια υπέστησαν εμπρησμούς και 20 αστυνομικά τμήματα δέχθηκαν επιθέσεις. 

Καζάνι που βράζει η Χιλή: Τρεις νεκροί στις αιματηρές διαδηλώσεις

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Καλάμα, ενώ ένα πτώμα βρέθηκε στα συντρίμμια σούπερ μάρκετ που πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια λεηλασίας στην Αρίκα.

Οι δύο νέοι θάνατοι αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων σε τουλάχιστον 22 νεκρούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top