Βρετανία: Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Εργατικό Κόμμα

Δεν παραβιάστηκαν δεδομένα

Σημαία Βρετανίας, Σημαία Ε.Ε.

Θύμα μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης στις ψηφιακές του πλατφόρμες δέχθηκε σήμερα το κόμμα της βρετανικής αντιπολίτευσης,  λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες πρόωρες εκλογές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει παραβίαση δεδομένων.

Προεκλογικός πυρετός στη Βρετανία- Μικρή πτώση για το κόμμα του Τζόνσον

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος, οι Εργατικοί κατήγγειλαν την κυβερνοεπίθεση στο Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας, αποκαθιστώντας μέσα στην ημέρα τις δυσλειτουργίες που προέκυψαν στο σύστημα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας έχουν προειδοποιήσει για κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων από τη Ρωσία και άλλες χώρες, περιλαμβανομένης της εκλογικής περιόδου, όταν τα κόμματα θα πραγματοποιούν εκστρατείες στο διαδίκτυο.

Βρετανία: Μεγάλο προβάδισμα του Τζόνσον στις δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας, η κυβερνοεπίθεση ήταν μια σύντομη και αποτυχημένη απόπειρα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες του κόμματος, "μια επίθεση καθημερινού τύπου" όπως σχολίασε.

Η Βρετανία θα διενεργήσει πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στην προσπάθειά του να αρθεί το αδιέξοδο για το Brexit
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top