Χονγκ Κονγκ: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί διαδηλωτή

Δείτε το συγκλονιστικό video που κάνει τον γύρο του κόσμου

Δείτε στο video του Reuters τις συγκλονιστικές εικόνες

Σοκ έχει προκαλέσει το video που καταγράφει καρέ καρέ τη στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί διαδηλωτή στο Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Όπως θα δείτε και στις συγκλονιστικές εικόνες ο αστυνομικός εκείνη την ώρα συλλαμβάνει έναν άλλο πολίτη. Όταν ο διαδηλωτής τον πλησιάζει, βγάζει το όπλο του και τον πυροβολεί στο στήθος από μικρή απόσταση.

Χάος στο Χονγκ Κονγκ: Μαχαίρωσαν βουλευτή- Ήταν κατά των διαδηλώσεων

Χάος στο Χονγκ Κονγκ: Δάγκωσε το αυτί πολιτικού και μαχαίρωσε ανθρώπους

Ο νεαρός άνδρας μετά τον πυροβολισμό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Hong Kong Free Press, ο διαδηλωτής δεν αντιδρούσε όταν έφθασαν τραυματιοφορείς να τον παραλάβουν στη συνοικία Σάι Γουάν Χο. 

«Εχθροί του λαού οι διαδηλωτές»

Η ηγέτις του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ δήλωσε σήμερα ότι η βία, στην οποία έχει διολισθήσει η πρώην βρετανική αποικία, έχει υπερβεί τα αιτήματα των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών και ότι οι διαδηλωτές είναι πλέον εχθροί του λαού.

Σε δηλώσεις της μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή από τον εν ψυχρώ πυροβολισμό ενός αστυνομικού, την πυρπόληση ενός υποστηρικτή του Πεκίνου από διαδηλωτή και την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων μέρα μεσημέρι στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού κέντρου, η Λαμ εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο ενός φοιτητή την περασμένη εβδομάδα.

Τρία βίντεο που ανέβηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι διαδηλωτές δείχνουν έναν άνδρα που φοράει πράσινο μπλουζάκι να λογοφέρνει με κάποιους σε μια πεζογέφυρα που φέρεται ότι βρίσκεται στη βόρεια συνοικία Μα Ον Σαν. Ένας μαυροφορεμένος μασκοφόρος φαίνεται στη συνέχεια να του πετάει ένα υγρό και εκείνος να τυλίγεται στις φλόγες, ενώ το πλήθος τρέπεται σε φυγή και το θύμα πασχίζει απεγνωσμένα να βγάλει την μπλούζα του.

Η Κάρι Λαμ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρει τους τρόπους και τα μέσα για τον τερματισμό της βίας το συντομότερο δυνατόν. Η προτεραιότητα τώρα, είπε, είναι ο τερματισμός της βίας και η επιστροφή στην ομαλότητα.

Το χρονικό της κρίσης στο Χονγκ Κονγκ

Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησαν πριν από τέσσερις μήνες και η αφορμή ήταν το κυβερνητικό σχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα.

Στην πορεία ωστόσο, οι διαδηλώσεις μετατράπηκαν σε ένα ευρύτερο κίνημα διαμαρτυρίας με αίτημα την παραχώρηση δημοκρατικών ελευθεριών και τον τερματισμό της αστυνομικής βίας, κάτι που συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Κίνα που έχει την κυριαρχία του Χονγκ Κονγκ από το 1997 όταν την παρέλαβε από τη Βρετανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top