Θρίλερ με την απαγωγή στο Τόγκο: Αγωνία για τον Έλληνα ναυτικό

Οι απαγωγείς δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί

Μια από τις πιο επικίνδυνες  περιοχές του κόσμου θεωρείται ο κόλπος της Γουινέας, εκεί δηλαδή όπου δέχθηκε επίθεση το ελληνικό πλοίο.

Σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα πέρασαν  από την απαγωγή του 20χρονου Δημήτρη, του Έλληνα ναυτικού, και οι απαγωγείς δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί για να ζητήσουν λύτρα.

Ήταν μόλις το δεύτερό του ταξίδι μετά την αποφοίτησή του από την σχολή Μηχανικών του εμπορικού Ναυτικού.

Ο χρόνος για την οικογένειά του στο Μεσολόγγι κυλά βασανιστικά, με περιμένοντας να μάθουν ένα νέο για το παιδί τους.

«Πώς μπήκαν στη Νιγηρία μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Ούτε μπορώ να καταλάβω στη Νιγηρία σε ένα τέτοιο μέρος, χωρίς φύλακες», είπε ο πατέρας του στον Σκάι.

Κάθε λεπτό που περνά είναι κρίσιμο. Θέλουν να μάθουν για το παιδί τους, που βρίσκεται, ποιοι το απήγαγαν και τι ζητούν για να το απελευθερώσουν. Στυλοβάτης της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ο μεγάλος αδερφός, ναυτικός και ο ίδιος.

Επτά συνολικά Έλληνες ναυτικοί βρίσκονταν στο «Ελκα Αριστοτέλης» την ώρα της επίθεσης, ανοιχτά της πόλης Λομέ του Τόγκο.

Ο κόλπος της Γουινέας και ειδικά η περιοχή του Τόγκο, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Ναυσιπλοΐας, θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα περάσματα στον κόσμο. Μόνο το 2019 έγιναν 78 επιθέσεις πειρατών. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έχουν απαχθεί 57 ναυτικοί, ενώ 42 κρατούνται ακόμη όμηροι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top