Έσσεξ: Aυτός είναι ο οδηγός του «φορτηγού της φρίκης» με τα 39 πτώματα

Ο 25χρονος Μο Ρόμπινσον συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης το όνομα και η ταυτότητα του οδηγού του φορτηγού μέσα στο οποίο βρέθηκαν 39 πτώματα. Η βρετανική αστυνομία ανακάλυψε σήμερα σε βιομηχανικό πάρκο κοντά στο Λονδίνο το φορτηγό και συνέλαβε έναν 25χρονο ως ύποπτο για φόνο. Όπως αναφέρει ο Guardian, πρόκειται για τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Βρετανία:Φρίκη με 39 πτώματα σε φορτηγό-Γίνεται λόγος για εμπόριο ανθρώπων

Στη σελίδα του στα social media αυτοπροσδιορίζεται ως οδηγός φορτηγού, ενώ έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του μέσα σε φορτηγά και δίπλα σε οχήματα μεταφοράς.

Πηγές κοντά στην έρευνα ανέφεραν ότι δεν ήταν σαφές αν ο Ρόμπινσον  ήταν αναμεμειγμένος στο να μεταφέρει ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάμεσα στους 39 νεκρούς, η ταυτότητα των οποίων παραμένει άγνωστη, είναι και ένας έφηβος. Τη φρικτή ανακάλυψη, όπως γράφει η Daily Mail, έκανε το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου το οποίο ειδοποιήθηκε να μεταβεί στο Waterglade Industrial Park, ένα βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις, νωρίς τα ξημερώματα σήμερα. Ακολούθως, από το ασθενοφόρο, εκλήθη η αστυνομία. Κανείς από όσους βρέθηκαν στο φορτηγό της φρίκης δεν μπορούσε να διασωθεί. Το γεγονός ότι το φορτηγό έφθασε στο λιμάνι του Holyhead το Σάββατο ίσως σημαίνει ότι οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο κοντέινερ βρίσκονταν εκεί για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.

Το φορτηγό πιστεύεται ότι είχε εισέλθει το Σάββατο στη Βρετανία από το Χόλιχεντ, ένα λιμάνι της βόρειας Ουαλίας που είναι μείζον σημείο εισόδου από την Ιρλανδία, και ότι είχε αρχικά ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Βουλγαρία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

 

 «Το φορτηγό καταχωρήθηκε στην Βάρνα υπό την επωνυμία μιας εταιρείας που ανήκει σε Ιρλανδό πολίτη» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Το βουλγάρικο δίκτυο BNR, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές του, μεταδίδει ότι το φορτηγό εγγράφηκε στη Βουλγαρία στις 19 Ιουνίου 2017, και αποχώρησε από τη βαλκανική χώρα την επόμενη μέρα και εκ τότε δεν έχει επιστρέψει.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και έκανε γνωστό πως ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών.
«Γνωρίζουμε ότι γίνεται αυτό το εμπόριο -- όλοι αυτοί οι έμποροι ανθρώπων θα πρέπει να κυνηγηθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top