Συγκίνηση Γιούνκερ: «Είμαι περήφανος που υπηρέτησα την Ευρώπη»

Τελευταία Σύνοδο Κορυφής για τον Πρόεδρο της Κομισιόν και για τον Ντ.Τουσκ

Τελευταία Σύνοδος Κορυφής ήταν η σημερινή για τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η συγκίνηση δεν έλειψε. Όμως ανάλογη φόρτιση είχε και ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος επίσης αποχωρεί από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σε κοινή του συνέντευξη Τύπου για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, από την οποία ξεχώρισε η επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit, Γιούνκερ και Τουσκ έκαναν μια μικρή αναφορά στην πορεία τους. Οι δύο άνδρες αναμένεται να αποχωρήσουν από τα πόστα τους στα τέλη Οκτωβρίου.

Τέλος στο θρίλερ: Υπάρχει συμφωνία για το Brexit

«Είμαι Κύπριος» δηλώνει ο Γιούνκερ! Αλληλεγγύη απέναντι στις προκλήσεις

Brexit: Ομόφωνη έγκριση από τους «27» - Πέταξαν τη μπάλα στο άλλο γήπεδο

Είμαι περήφανος που υπηρέτησα την Ευρώπη

«Θα είμαι πάντα περήφανος, μέχρι το τέλος της ζωής μου, που υπηρέτησα την Ευρώπη» δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τη συγκίνηση να είναι ολοφάνερη στη φωνή και τα μάτια του. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι έχει παραβρεθεί σε 147 Συνόδους Κορυφής και όπως είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους «δε νομίζω πως κανείς άλλος δεν συμμετείχε σε τόσες Συνόδους».

Ορισμένοι πάντως δεν αποκλείουν να υπάρξει και νέα, έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, πριν τη λήξη της θητείας του προέδρου της Κομισιόν, εφόσον το Βρετανικό Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit. 

Τουσκ προς δημοσιογράφους: Συγγνώμη για τα... κακά αστεία που έχω πει κατά καιρούς

Φορτισμένος συναισθηματικά ήταν και ο Ντόναλντ Τουσκ, που επίσης αποχωρεί από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους για τα... κακά αστεία που έχει πει κατά καιρούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top