Στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit χωρίς το στέμμα της η βασίλισσα

Ζυγίζει ένα κιλό και αντ' αυτού η Ελισσάβετ προτίμησε μια διαμαντένια τιάρα

Το Brexit στις 31 Οκτωβρίου αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης υπογράμμισε η βασίλισσα της Αγγλίας στην ομιλία της στο βρετανικό κοινοβούλιο. Αυτή τη φορά η Ελισσάβετ έσπασε την παράδοση και δε φόρεσε το αυτοκρατορικό στέμμα καθώς της έπεφτε...λίγο βαρύ.

Η χρυσοποικιλτή άμαξα της βασίλισσας αναχωρεί από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο κόσμος σχηματίζει ουρές για να τη δει. Η Ελισσάβετ φτάνει στη βουλή των Λόρδων για την Ομιλία της Βασίλισσας, με την οποία ξεκινά στη Μεγάλη Βρετανία η νέα κοινοβουλευτική περίοδος. Φορά ένα ασημί φόρεμα ενώ τον βαρύ βελούδινο μανδύα κρατούν οι ακόλουθοι της. Τον λαιμό της στολίζει ένα διαμαντένιο περιδέραιο. Τη συνοδεύουν ο Κάρολος και η Καμίλα. Όλοι περιμένουν όρθιοι μέχρι να δώσει εκείνη το τελικό πρόσταγμα.

Αυτή τη φορά η Ελισσάβετ σπάει την παράδοση. Το αυτοκρατορικό στέμμα το οποίο είναι στολισμένο με 2091 πολύτιμους λίθους, ζυγίζει πάνω από ένα κιλό. Το αποχωρίζεται για πρώτη φορά κι επιλεγεί αντ’ αυτού μια ελαφρύτερη διαμαντένια της τιάρα. Η ομιλία της ξεκινά με το φλέγον ζήτημα του Brexit.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι να εξασφαλίσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μπήκε στη βουλή κουβεντιάζοντας με τον πολιτικό του αντίπαλο Τζέρεμι Κόρμπιν. Στα θεωρεία παρακολουθούσε διακριτικά η νεαρή σύντροφος του Τζόνσον. Ο ίδιος πάντως πριν μεταβεί στο κοινοβούλιο έκανε το εμβόλιο της γρίπης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top