Εισβολή στη Συρία: Σπαρακτικές εικόνες -Μικρά παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Κούρδισσα δημοσιογράφος στο Star: «Οι βόμβες πέφτουν βροχή»

Την ώρα λοιπόν που ο Ερντογάν συνεχίζει το σφυροκόπημα στη Βορειοανατολική Συρία, τα μικρά παιδιά είναι τα θύματα αυτού του ανελέητου πολέμου. Σπαρακτικές είναι οι εικόνες από το νοσοκομείο της πόλης με τους συγγενείς να καταρρέουν αντικρίζοντας τα παιδιά τους νεκρά ή ακρωτηριασμένα. 

Νεκροί και στην Τουρκία σε αντίποινα της Συρίας - Ανάμεσά τους μωρό 9 μηνών

Toυρκική εισβολή στη Συρία: Γιατί ο Ερντογάν πολεμά τους Κούρδους

Ο μικρός Μοχάμεντ «έσβησε» μόλις στα δώδεκα του χρόνια.  Η αδελφή του Σάρα, 5 χρόνων, γνώρισε και αυτή το σκληρό πρόσωπο του πολέμου. Μία οβίδα ακρωτηρίασε το πόδι της. 

Στα μάτια των μικρών παιδιών καθρεφτίζεται  ο τρόμος, ο φόβος, η φρίκη του πολέμου, ενός πολέμου που είχε προαποφασίσει ο Ερντογάν εδώ και πολλούς μήνες.  

«Θερίζει» αμάχους ο Ερντογάν 

Στους διαδρόμους του νοσοκομείου ανθρώπινα ράκη σφιχταγκαλιάζονται για να αντέξουν τον πόνο. Ένας πατέρας σπαράζει πάνω από τη σορό του σπλάχνου του, ενώ μια γυναίκα μετά βίας στέκεται στα πόδια της. Το αγοράκι της ήταν μόλις έξι χρόνων. 

Νεκροί άμαχοι και στην Τουρκία

Ο πόλεμος δεν ξεχωρίζει σημαίες και έθνη. Στο Ακτσάκαλε, στην Τουρκική πλεύρα, οι γονείς έθαψαν το μόλις δέκα μηνών γιό τους. Το φέρετρό του είναι τυλιγμένο με την τουρκική σημαία. 

Οι γιατροί τρέχουν και δεν φτάνουν να σώσουν όποιον μπορούν.   

Καραβάνια αμάχων σε πόλεις - «φάντασμα»

Οι πόλεις  Ρας αλ Άιν και Ταλ Άμπιαντ, Βορειοανατολικά της Συρίας θυμίζουν πόλεις φαντάσματα. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει με καραβάνια αμάχων

Συγκλονιστικές εικόνες: Κάτοικοι στη Συρία εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Κούρδισσα δημοσιογράφος στο Star: «Οι βόμβες πέφτουν βροχή»

H Νουβίν Ιμπραχίμ, παρουσιάστρια στο κουρδικό κανάλι Ροζάβα μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μαρία Τσιλινίκου και αποκάλυψε ότι θα έμενε στην πατρίδα της για να πολεμήσει μέχρι το τέλος.  Την ώρα της συνέντευξης, στην Αμούντα όπου ζει,  συνεχίζονταν οι βομβαρδισμοί. 

Όλοι οι πολίτες είναι άμαχοι, δυστυχώς, οι περισσότεροι εγκαταλείπουν την πόλη εξαιτίας των βομβαρδισμών. Φοβούνται για τις ζωές τους , άνθρωποι τρέχουν για να ξεφύγουν, βλέπεις τον φόβο στα μάτια τους και τα παιδιά όταν ακούνε τους βομβαρδισμούς κλαίνε. Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι εξαιτίας αυτής της επίθεσης  και επειδή η Διεθνής κοινότητα δεν κάνει τίποτα για να τη σταματήσει. Ζούμε στη γη μας , στην πόλη μας και ξαφνικά μας επιτέθηκαν χωρίς καμία δικαιολογία.  

Δεν μπορούμε, βέβαια,  να πιάσουμε όλοι τα όπλα και να πολεμήσουμε , ξέρετε οι γυναίκες δεν μπορούν να το κάνουν ούτε οι ηλικιωμένοι. Δεν υπάρχει κάτι για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας , μόνο οι δυνάμεις, και ξέρετε αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν βαριά όπλα, δεν έχουν τα μέσα να σταματήσουν αυτή την κατάληψη. 

Γιατί, όμως, ο Ερντογάν ενώ γνώριζε τις θέσεις των Κούρδων μαχητών επιτέθηκε στον άμαχο πληθυσμό;  

Ο αναπληρωτής καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σωτήρης Ρούσσο,  ανέφερε πως «ένας λόγος που πολλές φορές δυνάμεις χτυπάνε πόλεις είναι για να τις αδειάσουν από αμάχους, δηλαδή να χτυπήσω στην αρχή, να δημιουργήσουν ένα πανικό στους αμάχους, οι άμαχοι να φύγουν και άρα να είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει επίθεση στους μαχητές, γιατί τότε δεν θα έχουν κάποιους αμάχους να προσέχουν. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top