Ευρωπαϊκή ενοποίηση και προσφυγικό στη Σύνοδο Προέδρων

Παυλόπουλος: «Αδιανόητη η τουρκική επιχείρηση»

Η Σύνοδος Κορυφής των Προέδρων της Δημοκρατίας κρατών  μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται σήμερα στο Ζάππειο για πρώτη φορά στην Αθήνα μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου.

Το τελετουργικό στα προπύλαια του Ζάππειου ήταν εντυπωσιακό. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τους καλεσμένους του έναν- έναν ξεχωριστά με ανάκρουση εθνικών ύμνων. H Αθήνα σε δύσκολες εποχές είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με μία τόσο σημαντική Σύνοδο.

«Πρέπει η ΕΕ να στηριχθεί ιδίως σε ό, τι αφορά και το ζούμε στη Μέση Ανατολή με την αδιανόητη από πλευράς διεθνούς δικαίου επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή. Πρέπει να μπορεί η Ευρώπη να παρεμβαίνει» τόνισε ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη της Ευρώπης για ενοποίηση.

Στη Συνοδό μετέχουν 12 μη Εκτελεστικοί Προέδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Βουλγαρίας.

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει

Η Ελλάδα ξαναβρίσκει το δρόμο της, έτοιμη όχι μόνο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της αλλά και να πρωταγωνιστήσει.

Τα κύρια θέματα που συζητούνται στη Σύνοδο είναι η ευρωπαϊκή ενοποίηση και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

 «Την αλληλεγγύη πρέπει να τη δείξουμε πρώτα κοιτάζοντας ποια προβλήματα δημιουργούν το προσφυγικό; Ποια προβλήματα δημιουργούν το μεταναστευτικό;» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε πως: 

«Η Ιταλία και η Ελλάδα τα κατάφεραν μόνες τους όλα αυτά τα χρόνια (στο μεταναστευτικό). Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, θα έπρεπε από την αρχή να έχουν τη συνδρομή της ΕΕ».

«Χωρίς μία σωστή περιεκτική λήψη αποφάσεων δεν θα είμαστε σε θέση να λύσουμε αυτό το  θέμα, αλλά όλοι θα υποστούμε τις αρνητικές συνέπειες» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα. 

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με την  Διακήρυξη των Αθηνών.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top