Toν ερχόμενο μήνα το νομοσχέδιο για το Προσφυγικό

Τουρκικά πολεμικά πλοία στην Κύπρο

Η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί και στην Κύπρο, ξεκινώντας νέα γεώτρηση εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενισχύοντας την παρουσία της στην περιοχή με πολεμικά πλοία. Σκληρή ήταν η απάντηση του Νίκου Δένδια.

«Μιλάμε πολύ καθαρά, εξηγούμε σε ποια σκακιέρα παίζουμε. Παίζουμε στη σκακιέρα του διεθνούς δικαίου και δεν επιτρέπουμε να μετακινηθεί η σκακιέρα στο επίπεδο των κανονιοφόρων που ήταν τον 19ο αιώνα. Αυτό είναι η απόλυτη ανοησία. Όποια χώρα το κάνει αυτό, κάνει μεγάλο και βαρύ λάθος και το πληρώνει στην πορεία του χρόνου» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

«Το θέμα της Τουρκίας μπήκε στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής μετά από πρωτοβουλία της Ελλάδας. Εκτιμώ ότι η Ευρώπη θα ανταποκριθεί και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Αθήνα αύριο ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ

Τα ελληνοτουρκικά θα κυριαρχήσουν στις αυριανές συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ  Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την Παρασκευή ο επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας θα μεταβεί στην Τουρκία. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top