Thomas Cook: «Κανένας ταξιδιώτης δε θα εγκαταλειφθεί» λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Μάχη για επιβίωση δίνει το αρχαιότερο ταξιδιωτικό πρακτορείο

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι έχει συμβεί με την εταιρεία «Thomas Cook»

Την ώρα που το βρετανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο «Thomas Cook» βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας διαβεβαιώνει πως «κανένας ταξιδιώτης δε θα εγκαταλειφθεί».

Ο Ντομινίκ Ράαμπ διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο BBC, πως η κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης, στην περίπτωση που οι συνομιλίες για τη διάσωσης του ταξιδιωτικού πρακτορείου αποτύχουν και επιδίωξε να καθησυχάσει τους παραθεριστές ότι δε θα αποκλειστούν σε ξένες χώρες.

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η εταιρεία «Thomas Cοοκ»

Αντιμέτωπη με πτώχευση η εταιρεία «Thomas Cook»

Η διοίκηση του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook συναντήθηκε σήμερα με τους δανειστές και πιστωτές του, προκειμένου να αποφασιστεί εάν η παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία του κόσμου καταφέρει να επιβιώσει έως αύριο ή θα έρθει αντιμέτωπη με μια χαοτική κατάρρευση, που θα γίνει αισθητή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή, η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Κυριακής στο Λονδίνο. Είχε προηγηθεί μια συνάντηση με τους πιστωτές και τη διοίκηση της κινεζικής εταιρείας Fosun.

Ο επικεφαλής της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ, δεν έκανε κανένα σχόλιο εξερχόμενος από αυτή τη συνάντηση με τους πιστωτές που έγινε στο δικηγορικό γραφείο Latham & Watkins. Τον Απρίλιο, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ομίλου, είχε επιρρίψει ευθύνες στο Brexit, λέγοντας ότι οι πελάτες αναβάλουν τις διακοπές τους καθώς δεν ξέρουν τι θα συμβεί με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στον αέρα» 600.000 πελάτες της «Thomas Cook»

Καθώς διαχειρίζεται ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιερόπλοια, η Thomas Cook έχει 600.000 πελάτες που βρίσκονται σε διακοπές, γεγονός που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις και οι ασφαλιστικές εταιρείες ενδέχεται να αναγκαστούν να επέμβουν για να τους φέρουν πίσω στην πατρίδα τους, εάν η εταιρεία εισέλθει σε καθεστώς διαχείρισης.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1841, δίνει μάχη για την επιβίωσή της, αφού οι πιστωτές της απείλησαν να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία διάσωσης, που σχεδιάζεται εδώ και μήνες.

Έχοντας δεχθεί πλήγματα από τα υψηλά χρέη της που αγγίζουν το 1,7 δις ευρώ, τον διαδικτυακό ανταγωνισμό και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, η Thomas Cook πρέπει να βρει επιπλέον 200 εκατομμύρια λίρες πέραν του πακέτου των 900 εκατομμυρίων λιρών, που έχει ήδη συμφωνηθεί, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει τους χειμερινούς μήνες όταν θα χρειαστεί να πληρώσει τα ξενοδοχεία για τις υπηρεσίες τους του καλοκαιριού.

Στην περίπτωση που η Thomas Cook πτωχεύσει, θα πυροδοτήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού εν καιρώ ειρήνης στη βρετανική ιστορία.

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση και ο βρετανικός φορέας αεροπλοΐας έχουν καταρτίσει ένα σχέδιο επέμβασης με τη συμβολή κι άλλων αεροπορικών εταιρειών προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εφόσον χρειαστεί, χιλιάδες Βρετανοί πολίτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top