Ντουμπάι: Drone διέκοψε τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου

Δύο πτήσεις άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε άλλο αεροδρόμιο

Διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Αναταραχή επικράτησε σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, λόγω της «ύποπτης δραστηριότητας» ενός drone στην περιοχή.

Αποτέλεσμα ήταν να αποφασιστεί η διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου από τις 12:36 έως τις 12:51 (τοπική ώρα).

Επίσης η παρουσία του μη επανδρωμένου, τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους, «ανάγκασε» δύο πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, να τροποποιήσουν την πορεία τους και να κατευθυνθούν σε άλλο αεροδρόμιο.

«Η ασφάλεια συνιστά την απόλυτη προτεραιότητά μας και συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές και τις άλλες υπηρεσίες για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία και να ελαχιστοποιήσουμε την ενόχληση για τους πελάτες μας», τόνισε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο όσον αφορά τις αφίξεις και αναχωρήσεις διεθνών πτήσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που η λειτουργία του διαταράσσεται για παρόμοιους λόγους. Το 2016 είχε κλείσει τρεις φορές επειδή σε κοντινή απόσταση μοντελιστές πετούσαν μικρά drones. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη ευθύνονταν και για την αναστολή των πτήσεων, για λίγες ώρες, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο είχε διαταραχθεί η λειτουργία του αεροδρομίου Γκάτγουικ, στο Λονδίνο, αφού εντοπίστηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πετούν στην περιοχή, ένα γεγονός που ενέτεινε διεθνώς τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αεροδρομίων εξαιτίας των drones.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top