Ο Ακάρ απειλεί ευθέως Ελλάδα και Κύπρο με νέα εισβολή

Τα ενεργειακά πρότζεκτ βγάζουν τους Τούρκους από τα ρούχα τους

Με νέα εισβολή απειλεί ευθέως Ελλάδα και Κύπρο ο Ακάρ με αφορμή τους υδρογονάνθρακες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε τηλεφωνικά με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη την τουρκική προκλητικότητα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τα ενεργειακά πρότζεκτ Ελλάδας -Κύπρου βγάζουν τους Τούρκους από τα ρούχα τους. Ο Χουλουσί Ακάρ απειλεί ευθέως με νέα εισβολή.

«Όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας το 1974, και σήμερα έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα. Ως εγγυήτρια χώρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κυπρίων αδελφών μας» είπε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Αναστασιάδη για Κυπριακό και ενεργειακά

Στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Άμυνας,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε τηλεφωνικά με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη τις τουρκικές προκλήσεις και έκλεισαν ραντεβού στη Νέα Υόρκη, μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 25 Σεπτεμβρίου . 

Αυτά είναι τα οικόπεδα στα οποία μπαίνουν "τρυπάνια" σε Ιόνιο και Κρήτη

Αν τελικά η Κρήτη και το Ιόνιο κρύβουν ευχάριστες  εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τους υδρογονάνθρακες, τότε οι πρώτες γεωτρήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2020. Εκτός από την υπεραξία που θα προκύψει από τα δικαιώματα θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Το πρώτο βασικό βήμα που πρέπει να γίνει είναι οι έρευνες. Αν αποδειχθεί ότι οι ποσότητες φυσικού αερίου ή αργού πετρελαίου είναι απολήψιμες, τότε η χώρα μας γίνεται η πρωταγωνίστρια του ενεργειακού παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις μίσθωσης, οι οποίες έχουν ήδη κατατεθεί στη βουλή, η έρευνα και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις 4 περιοχές, νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης, στο Ιόνιο και στον κόλπο της Κυπαρισσίας,  θα διεξαχθεί με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top