Εκδόθηκαν οι αμερικανικές βίζες για την ιρανική αντιπροσωπεία

Για την ετήσια συνάντηση των ηγετών της διεθνούς κοινότητας στον ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν τελικά θεωρήσεις εισόδου με τις οποίες επιτρέπουν στον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για την ετήσια συνάντηση των ηγετών της διεθνούς κοινότητας στον ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό από την αντιπροσωπεία του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, χθες το βράδυ.

ΗΠΑ: Μπλόκο στο ταξίδι του Ιρανού προέδρου για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο εκπρόσωπος τύπου της ιρανικής αντιπροσωπείας Αλιρεζά Μιριουσεφί επιβεβαίωσε στο Reuters ότι εκδόθηκαν οι αμερικανικές βίζες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι ο Ζαρίφ θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη σήμερα Παρασκευή για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Ο υπουργός Εξωτερικών @JZarif φεύγει για τη Νέα Υόρκη νωρίς το πρωί της Παρασκευής για να παραστεί στην 74η Γενική Συνέλευση» ήταν το tweet του εκπροσώπου τύπου Αμπάς Μουσαβί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το κρατικό ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι υπήρχε ενδεχόμενο «να ακυρωθεί» το ταξίδι του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στη Νέα Υόρκη και η συμμετοχή του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού της ερχόμενης Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της μη έκδοσης θεώρησης εισόδου από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top