Μαθητές από όλον τον κόσμο στους δρόμους για την κλιματική αλλαγή

Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της 16χρονης Γκρέτα Τούνμπεργκ

Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους στην Αυστραλία για την κλιματική αλλαγή/ Video Reuters

Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο κλείνουν σήμερα τα βιβλία και κατεβαίνουν στους δρόμους, προκειμένου να διαδηλώσουν για την προστασία του περιβάλλοντος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου. 

Οι μαθητές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της 16χρονης ακτιβίστριας από την Σουηδία, Γκρέτας Τούνμπεργκ, η οποία έδωσε ραντεβού στους δρόμους του κόσμου σήμερα, αλλά και την επόμενη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Η νεαρή, η οποία έχει γίνει σύμβολο για την κλιματική αλλαγή και πριν λίγες ημέρες βραβεύτηκε από τη Διεθνή Αμνηστία, θα πρωτοστατήσει στις διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, όπου 1,1 εκατομμύρια μαθητές θα κάνουν ένα διάλειμμα από τα μαθήματά τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα. 

Η 16χρονη-σύμβολο της κλιματικής αλλαγής βραβεύτηκε από τη Διεθνή Αμνηστία

Όταν ο Ομπάμα συνάντησε τη 16χρονη Γκρέτα: «Εσύ και εγώ είμαστε ομάδα»

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε παλαιότερη διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή έξω από τον ΟΗΕ/ Φωτογραφία: AP

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν δύο διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή. 

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα από μαθητές και η δεύτερη στις 6 το απόγευμα από την «Πρωτοβουλία ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή». 

Ωστόσο, στη σημερινή απεργία δεν συμμετέχουν μόνο μαθητές, αλλά και ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως και υπάλληλοι μεγάλων εταιριών. 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ

Στην Αυστραλία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των  διοργανωτών των μαθητικών κινητοποιήσεων, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σήμερα. 

Ένας μεγάλος φουσκωτός κόσμος μέσα από το πλήθος στο Σίδνεϊ όπου χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν δράση για την κλιματική αλλαγή / Φωτογραφία: AP

Στην Ταϊλάνδη περισσότεροι από 200 νέοι άνθρωποι εισέβαλαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος κι έπεσαν στο πάτωμα προσποιούμενοι τους νεκρούς, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στην Κίνα, τη χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, δεν έχει δοθεί άδεια για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων. Ωστόσο η Ζενγκ Σιαοουέν του Δικτύου Δράσης για το Κλίμα των Νέων της Κίνας δήλωσε ότι οι Κινέζοι νέοι θα δράσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. «Η κινεζική νεολαία έχει τις δικές της μεθόδους», εξήγησε.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top