F-16 συνετρίβη στη Γαλλία: Ο ένας πιλότος βρέθηκε κρεμασμένος σε καλώδια

Σώοι και οι δύο κυβερνήτες του μαχητικού αεροσκάφους - Δείτε εικόνες

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από το σημείο της συντριβής

Στη δυτική Γαλλία συνετρίβη σήμερα ένα μαχητικό F-16, που είχε απογειωθεί από τη Φλορέν στο Βέλγιο για μία εκπαιδευτική πτήση και είχε προορισμό την αεροναυτική βάση Λαν-Μπιουέ κοντά στην πόλη Λοριάν.

Οι δύο Βέλγοι κυβερνήτες κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους πριν από τη συντριβή. Λίγο μετά οι διασώστες τους εντόπισαν εν ζωή.

Οι διασώστες, που εστάλησαν στην περιοχή, κατάφεραν να φθάσουν πολύ γρήγορα στον πρώτο πιλότο

Ο δεύτερος βρέθηκε κρεμασμένος από το αλεξίπτωτό του που είχε πιαστεί σε ηλεκτρικά καλώδια. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απαγκιστρώσουν με τη βοήθεια ειδικών του ηλεκτρικού δικτύου υψηλής τάσης.

«Απαγκιστρώθηκε, τους έχουμε και τους δύο, τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη. Είναι ζωντανοί και τραυματισμένοι, τους ανέλαβαν οι πυροσβέστες», διευκρίνισε η νομαρχία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αιτία του ατυχήματος δεν έχει γίνει γνωστή προς το παρόν, Ο βελγικός στρατός δήλωσε πως ομάδα ερευνητών πρόκειται να μεταβεί στη Βρετάνη.

Μετά το περιστατικό μία περίμετρος ασφαλείας 500 μέτρων δημιουργήθηκε γύρω από το σημείο της συντριβής και περίπου 40 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν.

«Εξάλλου, οκτώ σπίτια εκκενώθηκαν (15 άνθρωποι συνολικά) για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε τις πρώτες απογευματινές ώρες η νομαρχία.

«Το φτερό του αεροσκάφους απέσπασε ένα τμήμα της στέγης στη βόρεια πρόσοψη του σπιτιού μας. Οι ζημιές είναι εντυπωσιακές: τα δέντρα και το εξοχικό είχαν πιάσει φωτιά όταν απομάκρυναν τη σύζυγό μου», δήλωσε στην εφημερίδα Le Telegramme, ο Πατρίκ Κοφέρ, κάτοικος της Πλουβινιέ.

Σύμφωνα με τη νομαρχία του Μορμπιάν, το αεροσκάφος «δεν ήταν οπλισμένο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top