Κάθε πρωί που ξυπνά είναι 11 Ιουνίου-16χρονη χάνει τη μνήμη της κάθε 2 ώρες

Χτυπήθηκε στο κεφάλι σε σχολικό χορό- Οι γιατροί δε βρίσκουν τι έχει!

Η 16χρονη κόρη Riley Horner

Το δικό της δράμα ζει μια οικογένεια από το Ιλινόι των ΗΠΑ. Η 16χρονη κόρη Riley Horner αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη μνήμη της, μετά από χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι. Το κορίτσι χάνει τη μνήμη του κάθε δύο ώρες , ενώ κάθε πρωί που ξυπνά θεωρεί ότι είναι 11 Ιουνίου. 

«Έχω ένα ημερολόγιο στην πόρτα μου, το κοιτάζω και βλέπω ότι είναι Σεπτέμβριος. Είναι σοκ για μένα», λέει η Riley. «Είμαι πολύ μπερδεμένη, προσπαθώ να σκεφτώ… και δεν μπορώ» περιγράφει. 

Δεξιά με την κόκκινη μπλούζα η 16χρονη Riley

Το πιο περίεργο απ’ όλα είναι ότι οι γιατροί δεν μπορούν να εντοπίσουν που εστιάζεται το πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει καμία δυσλειτουργία στις ιατρικές εξετάσεις, λέει η  μητέρα της Riley, Sarah Horner. «Δεν μπορούν να δουν τίποτα. Δεν υπάρχει διάσειση παρόλο που έγινε και μαγνητική τομογραφία και αξονική τομογραφία. Δεν υπάρχει αιμορραγία στον εγκέφαλο, δεν υπάρχει όγκος».

Η 16χρονη λέει ότι η ζωή της μοιάζει με ταινία, μετά το φρικιαστικό ατύχημα που είχε. Νιώθει φοβισμένη κάθε μέρα. Το χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι, ήταν κατά τη διάρκεια σχολικού χορού, όταν παρασύρθηκε από πλήθος μαθητών που χόρευαν.

Το τραυματικό χτύπημα έγινε την 11η Ιουνίου. Κάθε πρωί που ξυπνά, η μνήμη της μένει στάσιμη σε αυτή την ημερομηνία. Πέρασε πολλαπλές επιληπτικές κρίσεις από τότε, οι οποίες έκαναν τον εγκέφαλό της εν μέρει να καταστραφεί. Η μνήμη της τώρα επαναρυθμίζεται κάθε δύο ώρες, κάνοντας την έφηβη να νιώθει τρομοκρατημένη.

Η δεύτερη από δεξιά είναι η 16χρονη Riley, η οποία ήταν και μαζορέτα στο σχολείο της

Η Riley ήταν πολύ καλή μαθήτρια και μαζορέτα στο σχολείο. «Ο τραυματισμός έχει αλλάξει δραματικά τη ζωή μου» δήλωσε. Δεν μπορεί πλέον να θυμάται πού είναι το ντουλάπι της και κρατά σημειώσεις ή βάζει υπενθυμίσεις στο κινητό, κάθε δύο ώρες ακόμη και για να θυμηθεί να μελετήσει τα μαθήματά της.

Οι γονείς επιζητούν απελπισμένα μια διάγνωση, παρόλο που οι γιατροί τους είπαν ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να μη βελτιωθεί και να μείνει για πάντα έτσι. 

Πάντως, η στήριξη του κόσμου από τότε που δημοσιοποιήθηκε το θέμα, είναι μεγάλη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top