Τι έκαναν τα κυβερνητικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας στο «Ελ.Βενιζέλος»;

Ο ειδικός απεσταλμένος του Γκουαϊδό στην Ελλάδα μιλά αποκλειστικά στο Star

Ο ειδικός απεσταλμένος του Χουάν Γκουαϊδό στην Ελλάδα μιλά αποκλειστικά στην Ειρήνη Ζαρκαδούλα και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star για τις μυστικές πτήσεις των κυβερνητικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας στο Ελευθέριος Βενιζέλος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, καλεί την Αθήνα να βοηθήσει στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα του.

Τι ακριβώς έκαναν τα κυβερνητικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας που είχαν προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος και τι μετέφεραν; 

«Είναι ανησυχητικό. Οι περισσότερες από αυτές τις πτήσεις έγιναν στη μέση της νύχτας με πολύ λίγες διευκρινίσεις. Είναι κάτι στο οποίο η νέα κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει να αποκαλυφθεί. Οι επίσημοι δίαυλοι πρέπει να ερευνήσουν κατάλληλα τι έκαναν ορισμένοι από τους αξιωματούχους έκαναν στην Ελλάδα. Ο κόσμος μπορεί να συνωμοτεί, αλλά η δουλειά μας δεν είναι να συνωμοτούμε» λέει ο Εδουάρδο Παρέρες.

«Ζούμε προσφυγική κρίση στη Βενεζουέλα»

Αντιμέτωπες με προσφυγική κρίση όμως δε βρίσκονται μόνο οι χώρες της Μεσογείου. Ο Εδουάρδο Παρέδες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εκατομμύρια συμπολίτων του που εγκαταλείπουν τη χώρα για να γλιτώσουν από τον Νικολάς Μαδούρο.

Σε ερώτηση τι περιμένουν από τη νέα κυβέρνηση η οποία αναγνώρισε τον Γκουαιδό, ο ίδιος απαντά: «Πάνω 4,3 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο κύριος Σχοινάς θα μπορούσε να βοηθήσει δίνοντας διαφάνεια και προσφέροντας στήριξη στην προσφυγική κρίση»

Γενναία η απόφαση της Ελλάδας για αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό

H κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνώρισε τον μεταβατικό πρόεδρο, Χουάν Γκουαιδό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά μιας τέτοιας πράξης λέγοντας ότι η αναγνώριση δε θα οδηγούσε σε ειρηνική μετάβαση εξουσίας. 

«Ήταν μια πολύ γενναία, πολύ σταθερή, πολύ γρήγορη απόφαση που στηρίζει την πιθανότητα μιας μετάβασης» σχολίασε ο ειδικός απεσταλμένος του Γκουαϊδό στην Ελλάδα. 

«Η θέση των ΗΠΑ είναι ξεκάθαρη»

Όσον αφορά στην παραδοχή ότι Μαδούρο και Τραμπ είχαν μυστικές συνομιλίες και δεύτερον το ότι ο Τραμπ απέπεμψε τον σύμβουλό του, τον κύριο Μπόλτον ο οποίος στήριζε πολύ το Γκουαϊδό, ο ίδιος σχολίασε:

«Πιστεύουμε ότι η θέση των ΗΠΑ είναι ξεκάθαρη και δυνατή ανεξάρτητα από το ποιος συμβουλεύει τον Πρόεδρο στο συμβούλιο ασφαλείας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top