Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου -«Μας λείπετε...»

Η Νέα Υόρκη τίμησε τους 3.000 νεκρούς στους Δίδυμους Πύργους

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν σήμερα οι Νεοϋρκέζοι για τα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. 

Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο -όπως ήταν οι συνθήκες και πριν από 18 χρόνια- δήμαρχοι και πρώην δήμαρχοι, βουλευτές, γερουσιαστές, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου έδωσαν το «παρών» στο σημείο όπου έστεκαν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. 

«Μου ψιθύριζε "Σε αγαπώ" ενώ καιγόταν στους Δίδυμους Πύργους»

Οι πυροσβέστες της Νέας Υόρκης παίρνουν θέση μπροστά από ένα μνημείο στο πλάι μιας πυροσβεστικής μονάδας που βρίσκεται δίπλα στο One World Trade Centre και στο χώρο Memorial 9/11 / Φωτογραφία: AP

Η τοποθεσία έχει πλέον μετατραπεί σε μνημείο (Memorial 9/11) για τους σχεδόν 3.000 νεκρούς και τους 6.000 τραυματίες των επιθέσεων που διέπραξαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα. 

Μια γυναίκα σκουπίζει τα δάκρυα της / Φωτογραφία: AP

Όπως κάθε χρόνο, το πλήθος άκουσε τους συγγενείς των θυμάτων να διαβάζουν με δάκρυα τον κατάλογο με τα ονόματά τους και να λένε με δάκρυα στα μάτια λίγα λόγια ο καθένας προς τιμή τους.

«Σας αγαπάμε, μας λείπετε και θα είστε πάντοτε οι ήρωες της Αμερικής», είπε μια γυναίκα που έχασε τον αδελφό και έναν εξάδελφό της στις επιθέσεις αυτές.

Συγγενείς των θυμάτων  κρατούν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια τελετής/ Φωτογραφία: AP

Στην πρώτη σειρά της σημερινής τετράωρης τελετής -στην οποία η πολιτική δεν έχει θέση- βρίσκονταν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο δήμαρχος και οι προκάτοχοί του: ο Δημοκρατικός Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο Ρεπουμπλικανός Ρούντι Τζουλιάνι και ο Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Από αριστερά, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio, ο Tammy Murphy και ο σύζυγός του New Jersey Gov. Phil Murphy, ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Letitia James και πρώην Δήμαρχος Michael Bloomberg/ Φωτογραφία: AP


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top